Johan Roijakkers tekent voor vier seizoenen bij House of Talents Spurs

© Kortrijk Spurs
Redactie KW

Johan Roijakkers wordt volgend seizoen headcoach bij House of Talents Spurs. De 43-jarige Nederlander tekende een contract van vier seizoenen bij de club uit Kortrijk.

Roijakkers was als speler actief bij Deurne Pioniers en PSV-Almonte om daarna naar Bree getransfereerd te worden. In 2003 werd hij er assistent-coach onder Paul Vervaeck en later ook onder Chris Finch, Met Bree werd hij landskampioen in 2005. Hij was er ook korte tijd interim-coach. Hij volgde Finch als assistent toen die aan de slag ging bij Mons en bleef er drie seizoenen. In 2010 volgde hij opnieuw Finch, nu naar het Amerikaanse Rio Grande Valley Vipers in de NBA G League.

In 2011 werd hij voor het eerst headcoach bij de Slowaakse eersteklasser Prieyidza waarmee hij kampioen werd en tot coach van het jaar werd verkozen. Een seizoen later tekende hij bij Göttingen waarmee hij de titel pakte in tweede klasse om daarna nog enkele jaren in de subtop mee te draaien in de Duitse eerste klasse. Toen hij bij Bramberg aan de slag was, haalde hij naast de Duitse play-offs ook de Champions League play-offs! In totaal was hij dus 10 seizoenen coach in Duitsland.

Na een passage in Varese ging hij aan de slag als bondscoach bij Saoedi- Arabië. Momenteel is Johan als general manager van de Nederlandse topclub Heroes Den Bosch actief. Bij House of Talents Spurs zal Johan vanaf volgend seizoen de sportieve lijnen uitzetten samen met sportief directeur Brecht Guillemyn.

Kortrijk verstevigde vrijdag nog zijn eerste plaats in de Elite Silver van de BNXT League dankzij een 89-73 overwinning tegen Feyenoord. Begin vorige maand maakte de club een einde aan de samenwerking met coach Christophe Beghin. Nadien nam assistent Jeff Nolmans over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier