Jasmina Rosseel geniet van rentree bij Kortrijk Spurs Three: “De goesting is er altijd gebleven”

Het team van Kortrijk Spurs Three. (foto ELD)
Redactie KW

In tweede landelijke van het damesbasketbal staat House Of Talents Kortrijk Spurs op een mooie tweede plaats. De ploeg van Jasmina Rosseel staat ook in de halve finale van de Beker van West-Vlaanderen. Kortom, veel om naar uit te kijken.

Kortrijk Spurs draait al het hele seizoen netjes mee bovenaan het klassement. Met de komst van Jasmina Rosseel kreeg de ploeg een kwaliteitsinjectie.

Dames van toen

“Ik ben er vier jaar tussenuit geweest, maar de goesting is altijd gebleven, hoor”, vertelt de 34-jarige Rosseel. “En ik ben superblij dat ik het gedaan heb. Ik krijg hier heel veel appreciatie, van iedereen. De jongeren staan open om bij te leren. Het is heel laagdrempelig. Vroeger, bij Kangoeroes Boom en Damesbasket Waregem, lag de druk veel hoger.”

“Na de geboorte van mijn dochtertje Phyline was ik bij Blue Cats Ieper gaan spelen, en met die club heb ik de beker gewonnen. Daarna ben ik opnieuw een tijdje gestopt, en werd mijn zoontje Lars geboren. Nu ben ik blij dat ik weer op het veld sta, bij een toffe ploeg met dames die ik nog ken van vroeger. Al voel ik de ochtend na een wedstrijd wel dat het niet meer is zoals vroeger (lacht).”

Halve finale

Dit weekend ontvangt de ploeg van Jasmina Rosseel met BC Oostende Basket@Sea meteen de ploeg waartegen gespeeld wordt in de halve finale van de Beker van West-Vlaanderen

“In de heenronde zijn we met 72-80 gaan winnen aan de kust”, gaat de Wevelgemse verder. “Het is een ploeg met veel ervaring, die we zeker niet gaan onderschatten. Dit is een beetje een generale repetitie voor de halve bekerfinale van 29 maart. De finale spelen is ons doel. En het zou wel eens een Kortrijks onderonsje kunnen worden. Het B-team neemt het in zijn halve finale op tegen SKT Ieper. Slagen wij in onze opzet en de B-ploeg niet, dan is het een weerzien met heel wat bekend volk in Ieper.”

“Maar eerst willen we zondag de punten thuis houden. Jammer genoeg verloren we vorig weekend tegen Houtem – we konden op één punt komen van Avanti Brugge, dat een steekje liet vallen.”

Zondag 10 maart om 13.30 uur: House Of Talents Spurs Three – BC Oostende Basket@Sea

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier