Indrukwekkende muurschildering Emma Meesseman stoomt basketstad Ieper klaar voor de Spelen in Parijs

De muurschildering aan sporthal 1. (foto API)
Anton Peene Reporter

Op de muur van sporthal 1 in Ieper hangt er momenteel een muurschildering van Emma Meesseman. Dit is in teken van de Olympische Spelen in Parijs, waaraan de Ieperse vanaf 29 juli deelneemt met de Belgian Cats.

“We werden gecontacteerd door All About Things. In samenwerking met de Nationale Loterij en Mortierbrigade waren ze op zoek naar een geschikte muur voor een muurschildering van Emma Meesseman naar aanloop van de Olympische Spelen in Parijs deze zomer”, meldt schepen van sport Patrick Benoot (Open Ieper). “Ze suggereerden zelf een aantal muren, zoals de turnhal en sporthal 1. Sporthal 1 was de beste optie.”

Kunstenaar RiseOne

De Antwerpse kunstenaar RiseOne zorgde voor een zwart-wit realistisch portret van Emma Meesseman, met in de achtergrond abstracte kleuren. Emma gaf ook haar toestemming. “Ze gebruikten een composiet van acryl en latexverf van hoogstaande kwaliteit.”

Emma Meesseman is intussen volop bezig met de voorbereiding op de Spelen. De groepsfase start op 29 juli tegen Duitsland, later die week volgen nog wedstrijden tegen de VS en Japan.