G-Basketteam Kortrijk Spurs moedigen de Belgian Cats aan op training

G-Basketteam Kortrijk Spurs kwam de Belgian Cats donderdagavond steunen tijdens hun training. © ELD
Redactie KW

De Belgian Cats zijn in volle voorbereiding voor het Europees Kampioenschap in Servië en Letland, dat van 27 juni tot 7 juli plaatsvindt. Dit weekend spelen de Cats een vierlandentornooi in Brussel en volgende week vrijdag en zaterdag twee uitwuifwedstrijden tegen Italië in Wevelgem en Kortrijk.

Daarvoor krijgen de Cats de steun van het G-Basketteam van de Kortrijk Spurs die hen al een hart onder de riem kwamen steken tijdens de training donderdagavond in de Lange Munte. Ann Wauters (39) die het meterschap van de Kortrijkse ploeg op zich nam, was alvast bijzonder opgetogen. “We kennen deze mensen ondertussen al enkele jaren. Voor ons zijn dit allemaal bekende gezichten geworden”, zegt Wauters.

“Ik zag ze ook al bezig tijdens het Christmastornooi hier in Kortrijk. Het is heel belangrijk dat ook zij deel uitmaken van onze maatschappij, en sport brengt iedereen samen. Voor hen is basketbal iets waar ze veel plezier aan beleven en dat is uiteraard de kern van de zaak. Het is dan ook superleuk dat ze ons op 22 juni hier in Sportcampus Lange Munte zullen komen aanmoedigen. We mogen vooral niet vergeten alle vrijwilligers die dit mogelijk maken voor deze mensen in de bloemetjes te zetten. Zonder hen zou dit alles niet mogelijk zijn”, aldus Wauters.

Ook bij de G-Baskettertjes niets dan blije gezichten. Michele Yde (22) was dan ook bijzonder enthousiast dat ze haar idolen kon ontmoeten. “Hier kijk ik al heel lang naar uit”, glundert Michele uit Sint-Denijs Westrem. “De meeste Cats ken ik al. Emma Meesseman zelfs persoonlijk. Naar haar en Julie Vanloo kijk ik dan ook enorm op.” Ook Anke Tytgat (25) uit Beveren-Leie genoot duidelijk van deze ontmoeting. “Volgende week komen we met zen allen de Cats aanmoedigen tegen Italië. Voor mij is Margorie Carpreaux mijn grote idool.”

“Enkele weken terug behaalde onze ploeg zelf brons op de special olympics. Een prestatie dan we niet meteen verwacht hadden en waar we dus heel tevreden mee waren”.

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier