Filou Oostende neemt leiding in Elite Gold

Damien Jefferson. © VDB

Oostende heeft woensdag zijn tweede wedstrijd in de crossborderfase van de Elite Gold in de BNXT League, de Belgisch-Nederlandse basketbalcompetitie, weten te winnen. De kustploeg haalde het met 73-83 van het Nederlandse Den Bosch en wordt alleen leider in de stand. Luik, dat nog maar zijn eerste wedstrijd speelde, kende minder succes met een nederlaag tegen Donar Groningen.

Oostende won afgelopen weekend op de openingsspeeldag vlotjes van BAL Weert, maar kende tegen Den Bosch een minder vanzelfsprekende avond. De Belgische ploeg had een achterstand na het eerste kwart, maar kwam die relatief snel weer te boven en trok de rust in met een 40-43 voorsprong. In de tweede periode kwam de overwinning niet meer in gevaar, al bleven de marges wel beperkt: 73-83. Door zijn twee zeges is Oostende nu alleen leider in de stand. Het telt 23 punten, eentje meer dan Den Bosch.

Nog in de Elite Gold kon Luik zijn eerste wedstrijd niet winnen tegen Donar Groningen, dat de Waalse club met 81-75 vloerde. De Luikenaars scoorden enkel in het laatste kwart meer punten dan hun Nederlandse rivaal. In de stand zijn ze achtste met 17 punten.

In de Elite Silver nam Okapi Aalst een knappe start. De Belgische club haalde het met 64-77 van Feyenoord in zijn eerste wedstrijd van de nieuwe competitiefase. Aalst is zevende met 14 punten.