Filou Oostende laat zich verrassen door Kangoeroes Mechelen

Braian Angola was de betere Oostendenaar in Mechelen. © PR

Aan de Winketkaai in Mechelen leed Filou Oostende een dure éénpunt-nederlaag (79-78) tegen Kangoeroes. Het ongewone lage aantal assists (negen) bewijst dat het ploegspel onvoldoende verzorgd was.

Thompson tekende de eerste korf aan en plukte nog een aanvallende rebound, maar meer noteerden we van de Jamaicaanse topper niet in de eerste helft. Kangoeroes had de vierpunten-achterstand (18-22) na het eerste kwart geruild voor een vierpunten-voorsprong (40-36) aan de rust. De thuisploeg haalde veel energie uit zijn driepunters.

Angola (6 punten, 2 rebounds, 1 steal, 2 assists) en McIntosh (9 punten, 3 rebounds) waren de betere Oostendenaars in de eerste helft. Het viel op dat Djordjevic, normaal een master-assist, tot de rust geen enkele assist voor de rust uitdeelde. Oostende telde trouwens amper drie assists halverwege de avond.

Met de eerste bom van Mwema nam Oostende aan 40-41 de leiding opnieuw over. Een korf met bonusvrijworp van Thompson leidde tot 45-48. Oostende verdubbelde zijn vijfpunten-voorsprong van het halfuur (52-57) vlot met een lay-up van Desiron en een bom van Troisfontaines tot 52-62. Nog 9’13” op de klok en drie Kangoeroes telden vier fouten. Met drie bommen (Clark 1, Coleman 2) sleurde de thuisploeg zich naar 63-64. Clark schoof zelfs 66-64 op het bord na een tweepunter en bonusvrijworp na betwiste fout van Schwartz. Nog 6’07” op de klok. In 3’06” namen de Kangoeroes het momentum van Oostende weg met een 14-2-rush. Alleen Mwema vond in die fase bij Filou de weg naar de korf.

Enkele mooie acties van Troisfontaines (twee assists naar Thompson en een eigen korf) brachten Oostende 68-72 voorop met nog een viertal minuten te spelen. McIntosh hield Oostende op twee minuten van het einde 72-76 voorop, maar De Roover naderde met zijn tweede bom van de slotfase tot 75-76. Na een korf van Simmons (77-76) benutte Djordjevic op zes seconden van het einde twee vrijworpen: 77-78. Mechelen vroeg een time-out aan en Simmons legde voorbij Troisfontaines de winnende korf binnen: 79-78. Hij miste zijn bonusvrijworp, maar in 1 seconde en 3 tienden kon de reboundplukkende Mwema niet meer scoren aan de overzijde.

Angola haalde de beste computerevaluatie bij Oostende: 15 punten, 7 rebounds, 2 assists en 4 steals.