Filou Oostende kent zijn opponenten in de Champions League

Filou Oostende heeft een interessante poule in de Champions League. © PR
Redactie KW

Filou Oostende krijgt als blikvangers de Israëlische topclub Hapoel Jerusalem en de Franse traditieclub Limoges tegenover zich in de poulefase van de Champions League.

In Zwitserland had woensdagochtend de lottrekking voor de vijfde editie van de Basketball Champions League plaats. Aan deze continentale clubcompetitie nemen 44 landen uit 25 landen deel. 28 onder hen (waarvan Oostende) zijn rechtstreeks geplaatst voor de poulefase. De andere 16 strijden voor vier kwalificatietickets.

Bergen bekampt in de eerste voorronde (15 en 18 september) het Poolse Anwil Wloclawek. Bij winst ontmoeten de Henegouwers in de tweede kwalificatieronde (22 en 25 september) de winnaar van de confrontaties tussen het Israëlische Hapoel Tel Aviv en het Deense Bakken Bears.

Vijfde seizoen op rij

Filou Oostende is één van de schaarse clubs die voor het vijfde seizoen op rij aan de Champions League mag deelnemen. Filou Oostende is ingedeeld in poule C met Hapoel Jeruzalem (Israël), San Pablo Burgos (Spanje), Limoges (Frankrijk), Brindisi (Italië) en de Turkse clubs Turk Telekom Ankara en Darussafaka Istanbul.

De achtste ploeg wordt een landskampioen die de voorrondes moet overleven: Fribourg Olympic (Zwitserland), Sporting Lissabon (Portugal), Igokea (Bosnië-Herzegovina) of Cluj-Napoca (Roemenië).

De tip-off van de reguliere competitie is voorzien op dinsdag 13 oktober. (PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier