“Een medaille blijft onze droom”: Emma Meesseman kijkt al vooruit naar zondag

Ontgoocheling bij Emma Meesseman na de verloren halve finale. Toch gaat de blik al vooruit. “We gaan er alles aan doen om die bronzen medaille te pakken.” © Belga

De Belgian Cats zijn er vrijdagavond niet geslaagd de finale van het olympisch baskettoernooi te bereiken. Het Belgische team zal zondag tegen Australië de wedstrijd voor de bronzen medaille moeten spelen.

België werd in de halve finale uitgeschakeld door Frankrijk. In een wedstrijd vol wisselende kansen, verloren de Belgian Cats na extra tijd met 81-75. “We speelden te veel jojo”, luidt de analyse van Emma Meesseman. Zo had Frankrijk voor de rust een sterke periode waarin het 19 punten scoorde, tegenover 1 punt voor België. De Cats reageerden daarop dan weer met een tussenspurt, die een score van 2-28 opleverde.

“We zijn er niet in geslaagd onze sterke momenten vast te houden”, aldus Meesseman, die zelf goed was voor 19 punten, 14 rebounds en 6 assists. “Elk punt in deze wedstrijd was belangrijk, elke rebound, elke bal. Concentratie was ook belangrijk. Het kwam aan op details.”

Vol voor medaille

“Het positieve is dat we nog een kans hebben om voor een medaille te gaan. Dat is nog steeds onze droom. Het zal een andere kleur zijn, maar een medaille blijft een medaille. We hebben de kans om België opnieuw trots te maken en we gaan er alles aan doen om dat te bereiken.”

België strijdt zondag om 11.30 uur tegen Australië om het brons. “We zullen er klaar voor zijn”, verzekert Meesseman.