“Dit jaar geen gemakkelijke tegenstanders”: kapitein Lars De Lepeleire blikt vooruit op nieuw seizoen met Basket Waregem

“We zullen sterk voor de dag moeten komen”, aldus kapitein Lars De Lepeleire. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

G&V Breakpoint Basket Waregem verloor vorig weekend zijn eerste wedstrijd van de nieuwe campagne in de bekerwedstrijd tegen RBC Pepinster East Belgium. Dit weekend komt Comblain op bezoek in De Treffer.

Top Division 1 team, G&V Breakpoint Basket Waregem, verloor met 78-84 van Pepinster dat een reeks lager in TDM2 uitkomt. “Het is sowieso telkens ons doel om door te stoten en tegen een ploeg uit te komen uit BNXT-League”, vertelt kapitein Lars De Lepeleire (33). “Nieuwkomer Simon Gesquière liet alvast meteen zien waarvoor hij gehaald is in een wedstrijd waarin we vooral na de rust veel energie brachten. Er zat zeker meer in. We hebben het zelf laten liggen door te laks te zijn in verdediging. We kwamen op voorsprong, maar gaven het uit handen. Er zijn misschien wel verzachtende omstandigheden omdat er geblesseerden zijn en er zijn spelers nog niet bij de groep aansloten door jeugdselecties. Flint Waleson is vorige week volledig gestopt. Er komt dus een extra spot vrij.”

“Dit weekend nemen we het op tegen titelfavoriet in de reeks Mailleux Comblain, eveneens voor de Beker van België”, gaat de Waregemnaar verder. “Ze hebben enkele toptransfers gedaan uit de hoogste reeks.”

Sterke reeks

“Dit jaar zullen we geen gemakkelijke tegenstanders voorgeschoteld krijgen in onze competitie. Op papier heeft elke ploeg wel een stevige kern. Er zijn veel leuke, maar zware matchen waarin we telkens sterk voor de dag zullen moeten komen.”

“Voor mij is dit het elfde seizoen dat ik uitkom in de kleuren van Waregem. De relatie met het bestuur, spelers, staff en fans is heel goed. Ik ben nu ook voor het tweede jaar kapitein van de ploeg. Een van de redenen waarom ik dit doe, is om de jongeren mee in het verhaal te nemen en klaar te stomen voor het grote werk. Ik neem heel graag die rol op mij. Voor jonge gasten is het niet vanzelfsprekend om op dit niveau te spelen.”

“Dit jaar zal ik ook een jeugdploeg als coach voor mijn rekening nemen. De U18 B. Naast het seizoen met het Fanion kijk ik ook hiernaar uit. Het belooft een leuk seizoen te worden”, aldus Lars De Lepeleire.

Zondag 18 augustus om 15.00 uur: G&V Breakpoint Basket Waregem – Mailleux Comblain BIS. Beker van België Heren – Poule D,De Treffer (Stedelijke Sporthal).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier