Coach Frank Depestele en aanvoerder Lowie Stuer verlaten Menen na dit seizoen

Frank Depestele werd in Menen tweemaal Trainer van het Jaar. © BELGA
Redactie KW

Frank Depestele (46) is vanaf volgend seizoen coach van volleybalclub Aalst. Hij verlaat Menen, waar hij momenteel nog aan het roer staat. Menen maakte verder ook bekend dat libero en aanvoerder Lowie Stuer op het einde van het seizoen de club verlaat.

Na de bekendmaking van het vertrek van Christophe Achten op het einde van het seizoen heeft het bestuur van Aalst niet getalmd om een opvolger vast te leggen.

Depestele speelde meer dan vijf seizoenen voor Asse-Lennik, Aalst nam het stamnummer over van de ter ziele gegane club. De voormalige spelverdeler schitterde op het terrein voor Roeselare en verschillende buitenlandse topclubs. Als coach ging hij eerst aan de slag bij Haasrode Leuven en vervolgens Menen, waarmee hij een titelfinale en twee bekerfinales bereikte. In 2021 en 2022 werd hij uitgeroepen tot Trainer van het Jaar.

Vijf seizoenen

“Het aandeel van Frank in ons sportieve verhaal kan niet onderschat worden”, reageert Menen op de clubwebsite. “Een trainer die vijf jaar lang bij ons blijft, is sowieso al uitzonderlijk voor onze club. En dat moeten we dan ook koesteren. We wensen Frank veel succes bij zijn nieuwe club (misschien net iets minder tegen ons) en we twijfelen er niet aan dat hij er alles aan zal doen om afscheid te nemen met enkele stuntzeges in de play-offs.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier