Bobcat Wielsbeke Three kan zaterdag de titel pakken: “We willen perfect rapport”

(foto ELD) © ELD
Redactie KW

Door het verlies van BBC Gullegem vorig weekend is Bobcat Wielsbeke Three zo goed als zeker van de titel in vierde provinciale. Dit weekend kruisen beide ploegen de degens. Met winst, of verlies met minder dan 25 punten, is de ploeg van kapitein Louis Van Herpe, met nog twee speeldagen te gaan, kampioen.

“We gaan niet uit van een scenario waarin we de wedstrijd van zaterdagavond op het veld van Gullegem zouden verliezen”, vertelt Waregemnaar Louis Van Herpe (32). “We willen ongeslagen blijven. Het perfecte rapport voorleggen is het doel.”

114 punten

Met een gemiddelde van 114 punten de laatste vijf wedstrijden is Bobcat Three in uitstekende doen. “Dit kan je wel stellen. Vorig weekend tegen BBC De Panne begonnen we nochtans aarzelend aan de partij. We waren met 5-11 op achtervolgen aangewezen nadat we te laks aan de opworp verschenen. Daarna ging het enkel beter en beter om met 117-56-cijfers de 40 minuten vol te maken”, aldus Van Herpe.

“Voordat we aan deze campagne begonnen, wisten we dat met deze nieuwe ploeg wel eens mooie dingen zouden kunnen laten zien. Aanvankelijk was het aftasten maar al vlug werd duidelijk dat we voor het kampioenschap gingen gaan. Nu stevenen we op een perfect parcours af, en daar zijn we trots op. We hebben dit seizoen geen noemenswaardige blessures gehad, daar zijn we van gespaard gebleven.”

Beste opstelling

“Nu willen we in stijl kampioen worden op het veld van eerste achtervolger Gullegem met nog twee speeldagen voor de boeg. Het netje afknippen bij de sportieve rivaal zou heel mooi zijn. We zullen hoogstwaarschijnlijk met onze beste opstelling op het wedstrijdblad staan. Als we ons eigen spel spelen, mogen we niet in de problemen komen. Dit is een bende vrienden die enorm aan elkaar hangt. Voor elkaar door een vuur gaan is ons motto. Met Mattijs De Leersnyder hebben we de ideale trainer-speler-kapitein aan het roer. Slagen we in ons opzet, dan zal het feestje achteraf niet ontbreken”, besluit de Waregemnaar. (ELD)

Zaterdag 16 maart om 19 uur, Gemeentelijke Sporthal Gullegem: BBC Gullegem Two – Bobcat Wielsbeke Three.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier