Blue Stars Brugge mikt op een mooie plek in de top drie in eerste provinciale

We zien staand: Sari Seghers, Annelies Deforche, Laura Leplae, Lieselot Deforche, Maithe Denorme, Janne Boens, Jana Van Meenen. Zittend: Audrey Vaesen, Kyara Dufour, Jade De Ruyck, Chadia Maelegheer, Ella De Palmenaer. © GD
Redactie KW

In eerste provinciale is het onder meer uitkijken naar de prestaties van Blue Stars Brugge One die met een nieuwe coach de competitie zullen aanvatten. Vorig seizoen werd de coach halverwege de competitie bedankt voor bewezen diensten en nam de Nestor van de basketcoaches, Ronny Seghers, tijdelijk over. Tijdelijk betekende uiteindelijk tot het eind van het seizoen, maar Blue Stars moest niet ver zoeken voor vervanging. Sari Seghers, dochter van Ronny, nam over van haar papa en staat nu voor het eerst aan het roer van een seniorenploeg.

“Ik ben natuurlijk superblij dat ik deze kans krijg”, klinkt het bij een opgetogen coach. “Maar alles is nieuw, een nieuwe leuke groep en een nieuwe uitdaging. Daar komt toch ook wel wat druk bij kijken, maar dat hoort er toch bij, niet? Het is natuurlijk nog een beetje zoeken om een paar nieuwe speelsters in te passen. Vorig seizoen kwamen ze plots onder leiding van mijn papa te staan. Een coach met een staat van dienst om U tegen te zeggen en een kei in basketbaltactiek. Hierbij vergeleken ben ik nog een groentje, want mijn carrière als coach is slechts een vijftal jaar oud. Toch hoop ik met deze groep de top vijf te behalen. Nog hoger zal uiterst moeilijk zijn. Ik kan slechts uit een negental speelsters putten. Maar we gaan er het beste van maken”, besluit ze.

Nieuwe center

Het is ook uitkijken naar de nieuwe center van Blue Stars, Maithe Denorme (24) die na een paar sabbatjaren opnieuw de basketsloefen heeft aangetrokken. “Ik speelde tot mijn 19 in landelijke bij Oostende, maar dan ging voor mij even de stekker eruit wegens mijn studies”, vertelt ze. “Vorig jaar begon het opnieuw te kriebelen. Ik kreeg een kans bij Oostende en De Panne, maar dan in tweede provinciale. Meestal was dit éénmaal trainen per week en dat vond ik niet genoeg. Op het eind van vorig seizoen mocht ik enkele keren meetrainen met Blue Stars en dat beviel me uitstekend. Zo ben ik in Brugge beland. Binnen de groep is er toch wel de ambitie om een topdrieplek te halen. Als groep kijken we zeker al uit naar de start dit weekend”, besluit ze. (GD)

Zaterdag 7 september om 18.30 uur: Blue Stars Brugge One – Oedelem Two in het VTI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier