België en Japan hadden elkaar al driemaal ontmoet. Op het WK 2018 in Tenerife verloren de Belgian Cats na één verlenging tegen Japan. Vorig jaar verloren onze landgenoten tweemaal van Japan op stage in het Japanse Mito, de thuisbasis van Team Belgium op de Olympische Spelen komende zomer in Tokio. De Belgian Cats, zonder Emma Meesseman, Kim Mestdagh en Julie Allemand, verloren toen beide duels.

Delaere opende de score, Linskens (4) en Meesseman (2) hielden de score tot 8-8 in evenwicht. Nagaoka sloeg een eerste kloofje (8-13) waarna Delaere driepunterde tot 11-13. Een paar Japanse bommen vergrootten het verschil tot 13-22 aan het einde van het initiële kwart.

Raman (5), Hanne Mestdagh (6, twee bommen uit de rechterhoek) en Allemand (2) brachten de Belgian Cats na 13'10" plots 26-24 voorop. Meteen zochten de Japanners hun heil in een dode minuut. Dat hielp de Japanners nauwelijks. Toen Raman haar duivels ontbond, sprintten de Belgen van 26-27 naar 34-27 en 36-30, tijd voor een tweede time-out van Japan. Dat verschil van zes eenheden hielden de Belgian Cats netjes vast. Ze stapten bij een 40-34-score naar de kleedkamer. Raman had het volledige tweede kwart gespeeld, 9 punten gescoord en 3 assists aan Meesseman uitgedeeld.

Linskens en Meesseman en Kim Mestdagh overschreden vroeg in het derde bedrijf de kaap van tien punten (47-34) verschil. De Belgian Cats werkten hun tien eerste aanvallen aan 80 % af en dat resulteerde in een opmerkelijke 59-44-tussenstand. In verdediging deed een block-shot van Linskens op Motokawa negenduizend handen klappen. Een derde bom van Kim Mestdagh in dat derde kwart zette de 68-53-score aan het halfuur op het bord. Allemand had in die periode vijf assists gestrooid naar haar ploegmaats.

Wie dacht dat de match toen beslist was, kent de verbetenheid van de Japanners niet. Zelfs bij een 76-59-achterstand wilde Hayashi en haar teammaats niet wijken. In vijf minuten naderden ze met een bommenregen tot 85-84. Nog 1'36" op de klok. Bibberen?! Meesseman (23 punten aan 70 %, 7 rebounds en 5 assists) en Allemand stroopten de mouwen toen in stijl nog eens extra op. De 34 assists bewijzen de collectieve glansprestatie. Vijf Belgian Cats eindigden in de dubbele cijfers: Meesseman (23), Raman (16), Allemand (16), Linskens (14) en Kim Mestdagh (10), Ja, het klinkt cliché, maar de Belgian Cats hebben zaterdagavond sushi gesmuld...

(PR)

België en Japan hadden elkaar al driemaal ontmoet. Op het WK 2018 in Tenerife verloren de Belgian Cats na één verlenging tegen Japan. Vorig jaar verloren onze landgenoten tweemaal van Japan op stage in het Japanse Mito, de thuisbasis van Team Belgium op de Olympische Spelen komende zomer in Tokio. De Belgian Cats, zonder Emma Meesseman, Kim Mestdagh en Julie Allemand, verloren toen beide duels.Delaere opende de score, Linskens (4) en Meesseman (2) hielden de score tot 8-8 in evenwicht. Nagaoka sloeg een eerste kloofje (8-13) waarna Delaere driepunterde tot 11-13. Een paar Japanse bommen vergrootten het verschil tot 13-22 aan het einde van het initiële kwart.Raman (5), Hanne Mestdagh (6, twee bommen uit de rechterhoek) en Allemand (2) brachten de Belgian Cats na 13'10" plots 26-24 voorop. Meteen zochten de Japanners hun heil in een dode minuut. Dat hielp de Japanners nauwelijks. Toen Raman haar duivels ontbond, sprintten de Belgen van 26-27 naar 34-27 en 36-30, tijd voor een tweede time-out van Japan. Dat verschil van zes eenheden hielden de Belgian Cats netjes vast. Ze stapten bij een 40-34-score naar de kleedkamer. Raman had het volledige tweede kwart gespeeld, 9 punten gescoord en 3 assists aan Meesseman uitgedeeld.Linskens en Meesseman en Kim Mestdagh overschreden vroeg in het derde bedrijf de kaap van tien punten (47-34) verschil. De Belgian Cats werkten hun tien eerste aanvallen aan 80 % af en dat resulteerde in een opmerkelijke 59-44-tussenstand. In verdediging deed een block-shot van Linskens op Motokawa negenduizend handen klappen. Een derde bom van Kim Mestdagh in dat derde kwart zette de 68-53-score aan het halfuur op het bord. Allemand had in die periode vijf assists gestrooid naar haar ploegmaats.Wie dacht dat de match toen beslist was, kent de verbetenheid van de Japanners niet. Zelfs bij een 76-59-achterstand wilde Hayashi en haar teammaats niet wijken. In vijf minuten naderden ze met een bommenregen tot 85-84. Nog 1'36" op de klok. Bibberen?! Meesseman (23 punten aan 70 %, 7 rebounds en 5 assists) en Allemand stroopten de mouwen toen in stijl nog eens extra op. De 34 assists bewijzen de collectieve glansprestatie. Vijf Belgian Cats eindigden in de dubbele cijfers: Meesseman (23), Raman (16), Allemand (16), Linskens (14) en Kim Mestdagh (10), Ja, het klinkt cliché, maar de Belgian Cats hebben zaterdagavond sushi gesmuld...(PR)