Bekeroverwinning kan seizoen Racing Brugge Two redden

Christophe Desmedt kijkt hoopvol vooruit. © MD
Redactie KW

De laatste overwinning van Racing Brugge Two dateert van 5 januari, toen ze Langemark uit de beker van West-Vlaanderen speelden. Sindsdien geraakten ze steeds verder afgezonderd in de kelder van de rangschikking en werd Kurt De Buck als coach afgelost door Christophe Desmedt. Die kijkt hoopvol vooruit, zowel naar de bekerkansen als naar de reddingskansen om in eerste provinciale te blijven.

Er lijkt echter beterschap op komst. Tegen Wikings Kortrijk, een top-3 ploeg, gaven de Bears de zege pas in het slotquarter uit handen. “Ik zag een gretige bende”, lijkt de coach tevreden, “want we gaven een visitekaartje af tegen één van de topploegen. Ik probeer een nieuw elan te brengen, één van gezonde agressiviteit en stevige defence.”

Tegenslagen

De wedstrijd tegen Wikings werd al op vrijdag afgewerkt omdat een aantal spelers snel op skivakantie wou vertrekken. “Dat is ook de reden waarom we volgende zaterdag een halve ploeg missen voor het bekerduel tegen Koksijde. Toch geef ik ons goede winstkansen, wat ons meteen ook zou lanceren voor de resterende competitiewedstrijden. Ook jammer dat we het thuisvoordeel verloren omdat de wedstrijd niet tijdig vastgezet werd op de kalender. We spelen dus op verplaatsing, zonder een vijftal spelers en tegen een ploeg die 15 punten voorgift krijgt”, lacht Desmedt, die zelf ontbreekt vanwege een eerder geplande familie-aangelegenheid, eerder zuur.

Ook als dat bekeravontuur gunstig afloopt, blijft de competitie van hoger belang. “Ik ben ervan overtuigd dat we ons zullen redden. Ik zou de job niet aangenomen hebben als ik er niet van overtuigd was dat we in eerste provinciale blijven. De kern is jong, maar we hebben ook veel ervaring in het team, we hebben kracht en snelheid, maar we zullen als ploeg naar voren moeten komen. Liever vier spelers in de dubbele cijfers dan één uitblinker.” (MD)

Zaterdag 10 februari om 19.30u: Koksijde One (+15) – Racing Brugge Two.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier