BC Lamett Deerlijk-Zwevegem One recht de rug na slechte seizoensstart

Tweedelandelijker BC Lamett Deerlijk-Zwevegem One (voor het eerst onder leiding van Piet Van Mol, tweede van rechts bovenaan) wist de verplaatsing naar Antwerp Giants tot een goed einde te brengen. © DRD
Rik Devos
Rik Devos Medewerker KW

Tweedelandelijker BC Lamett Deerlijk-Zwevegem One haalde het tijdens de vorige speeldag na een spannende partij met 69-83 bij Antwerp Giants Three. De ploeg werd voor de eerste keer gecoacht door Piet Van Mol, die de sportieve leiding overnam van Patrick Heyse.

BC Lamett One heeft spannende weken achter de rug. Het team kende een desastreuze seizoensstart (0 op 7), maar herpakte zich en liet daarna een 6 op 10 optekenen. “Nauwelijks enkele dagen na de gewonnen sponsors- en supporterswedstrijd tegen Gembas Knesselare speelden we een voortreffelijke partij tegen Jeugd Gentson. We deden mee tot diep in het slotquarter en moesten pas in de allerlaatste minuten het hoofd buigen”, stelt voorzitter Jan Dierick.

“Na deze verloren match liet trainer-coach Patrick Heyse weten dat het beter was om de samenwerking stop te zetten. De cohesie tussen de coach enerzijds en een aantal spelers anderzijds was wat zoek geraakt. Met 12 spelers op het wedstrijdblad is het bovendien geen sinecure om iedereen voldoende speelminuten te geven.”

Hoopgevend

“Patrick hoopt dat de ploeg ook volgend seizoen in tweede landelijke kan aantreden. We hebben de samenwerking in de beste verstandhouding stopgezet. Patrick blijft aan boord als jeugdcoördinator hoge doelen en zal in het seizoen 2024-2025 een jeugdploeg onder zijn hoede hebben. Piet Van Mol, die oorspronkelijk pas volgend seizoen zou aantreden als trainer-coach, heeft nu vervroegd de sportieve rol overgenomen.”

Het was onmiddellijk een voltreffer voor de nieuwe trainer-coach. Lamett moest in Antwerp Giants de diensten missen van topscoorder Tomas Van Eecke, Laurens Termonia en Mathijs Herpoel, maar slaagde er niettemin in de partij winnend af te sluiten. “De start was weinig veelbelovend (7-0)”, blikt ploegafgevaardigde Geert De Smet terug. “Daarna herstelden we het evenwicht. We bleven geconcentreerd en konden zo een heel deugddoende overwinning boeken. Ons spelpeil gaat de jongste weken echt crescendo. Dat belooft voor het verdere verloop van de competitie.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier