Basket Sijsele One begint ambitieus aan de competitie: “Deelname aan de play-offs moet het doel zijn”

Gerrit Major. © MD
Redactie KW

Met een nieuwe, fel verjongde ploeg trekt de Sijseelse One-ploeg zondag naar Hansbeke. Dat is volgens coach Gerrit Major, ook al nieuw, meteen een waardemeter. Hij steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. Vorig seizoen speelde hij met Oostkamp nog de finale van de play-offs, dit jaar wil hij met Sijsele opnieuw die nacompetitie in.

Over zijn nieuwe spelersgroep is Major in elk geval tevreden: “We hebben een heel mooie kern met een haast perfecte mix van ervaren spelers, die al heel wat bewezen hebben, en jongeren die stappen willen en zullen zetten. Er zitten maar liefst vier nieuwe jongeren in de kern die met een dubbele licentie spelen. Matt Rotsaert, zoon van Sam, is daar één van. Hij traint dagelijks met de profs in Kortrijk, maar heeft het in zijn mars om Sijsele als ploeg te laten draaien. Edney Francisco Manuel is dan weer een atletisch sterke schutter die met de fanions van BC Oostende traint. Daan Pieters en Lars Coppejans zijn amper 17, maar toonden de voorbije weken al dat we ook op hen zullen kunnen rekenen. Makkelijk wordt het niet, maar als ploeg kunnen we matchen naar ons toe trekken. We gaan ook niet verhullen dat we ambitieus aan de start staan: deelname aan de play-offs moet het doel zijn en daarna zien we dan wel weer.”

Prettig weerzien

Ook over de reeksindeling is Gerrit Major tevreden: “Dat er een aantal West-Vlaamse derby’s en een eerste wedstrijd tegen de buren uit Hansbeke op ons programma staan, zorgt telkens voor een aparte sfeer. Vooral het treffen met Oostkamp zal speciaal zijn. Ik was er 13 jaar aan de slag en speelde nog samen met hun nieuwe coach, Laurent Lhote, die ik ook nog als coach onder mijn hoede had.” (MD)

Zondag 8 september om 17 uur: Hansbeke One – Sijsele One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier