Basket Izegem speelt topper om titel tegen Wytewa: “De ploeg, en bij uitbreiding heel de club, is er klaar voor”

Cédric Renaudin: “Met deze kern zullen ze in de top 3 meedraaien in tweede landelijke.” © RV
Redactie KW

De One van Basket Izegem verloor nog geen enkele wedstrijd in eerste provinciale en kan zaterdag de titel al mathematisch veiligstellen op het veld van Wytewa, de eerste achtervolger en de enige ploeg die weerwerk kon bieden tegen de Izegemnaren.

“Wytewa was een van de enigste ploegen die het ons in de heenmatch ook echt moeilijk hebben gemaakt”, opent de 39-jarige center Cédric Renaudin uit Bredene, die aan zijn derde seizoen bij Izegem en laatste basketbaljaar bezig is. “Het is een potige ploeg met de nodige ervaring. Ik verwacht dat ze vrijdag opnieuw op dezelfde manier de match zullen aanvatten. Geen enkele ploeg wil een andere ploeg kampioen zien worden op hun eigen veld, dus ik ben er zeker van dat ze alles zullen doen om het ons lastig te maken. Het is onze eerste match waarin we de mogelijkheid hebben om de titel ook mathematisch veilig te stellen. Wees er maar zeker van dat onze spelersgroep klaar zal zijn.”

De Izegemnaren spelen op verplaatsing en bovendien is het een topper en een mogelijke kampioenenmatch. Er wordt op een volle zaal gerekend met grote opkomst bij beide ploegen. “Ik verwacht veel supporters uit Izegem. Hun steun zal meer dan welkom zijn. De ploeg, en bij uitbreiding heel de club, is er klaar voor”, weet Cédric. “De spelersgroep leeft ontspannen toe naar deze wedstrijd omdat we weten dat als we deze match toch zouden verliezen, we nog kansen krijgen om de titel veilig te stellen. Nu zitten we in een zeer comfortabele zetel met een ruime voorsprong in het klassement op onze eerste achtervolger.”

Promoveren

De ploeg zal dus zo goed als zeker promoveren naar tweede landelijke. “Met deze kern zullen ze zeker in de top drie meedraaien. Het is een zeer mature spelersgroep die weet wat nodig is om te winnen. Ikzelf zal mijn schoenen aan de haak hangen na 28 jaar basket. Daarnaast rekenen we verder op de ontwikkeling van onze youngsters Thomas De Jonckheere, David Chalikachvili en Laurens De Bel”, besluit Cédric.

Vrijdag 12 april om 21 uur: Wytewa Roeselare One – Basket Midwest Izegem One

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier