Basket Izegem One pakt titel in eerste provinciale: “Afspraak met de geschiedenis”

De spelers van Izegem One met coach Dirk Brouns na het behalen van de titel in eerste provinciale. © VDB
Redactie KW

De One van Basket Izegem kende een onwaarschijnlijk sterk seizoen in eerste provinciale. Na 21 wedstrijden verloor het nog geen enkele wedstrijden. Dat sterke seizoen zagen ze vrijdagavond bekroond met de titel na een 22ste overwinning op het veld van eerste achtervolger Wytewa Roeselare.

Met nog vijf wedstrijden te gaan, stond Basket Izegem 10 punten voor op eerste achtervolger Wytewa Roeselare. Met een zege in het rechtstreeks duel had het dus zekerheid op de titel, al had die wellicht in één van de volgende weken er sowieso gekomen.

“Het was eigenlijk geen spannende match”, opent head coach Dirk Brouns. “Het werd uiteindelijk 52-80 en we liepen al heel snel 10, 20, 30 punten uit op Wytewa. We kenden een rustige week en hadden een goede analyse gemaakt. We waren op en top voorbereid op deze wedstrijd, maar eigenlijk is er nooit sprake geweest van een wedstrijd. Iedere speler heeft zijn moment van glorie gekregen. Iedereen kon spelen, kon scoren, kreeg applausvervanging.”

“Ik zou willen zeggen dat het de kers op de taart is van dit seizoen, maar die moet nog komen. We spelen de halve finale van de beker tegen onze partners Basket Midwest Tielt en daarna hopen we de finale te winnen tegen wat wellicht Ieper wordt. We gaan er voor als een echte rollercoaster.”

Mooie toekomst

Vier jaar geleden begon Dirk bij Izegem. Toen was er geen sprake meer van een ploeg. Toen hij de fakkel overnam, beloofde hij de ploeg opnieuw naar landelijke te brengen. “Ik moet mijn dank uiten aan Peter Vandewiele voor het volledige vertrouwen in mij en aan Bart Desmet die geloofde in mijn project. De toekomst ziet er heel mooi uit voor Basket Izegem, niet enkel voor de One, maar ook voor de andere ploegen.”

Maar liefst 200 supporters zakten af naar Schiervelde en nadien volgde er nog een flink feestje. “Het zat afgeladen vol met Izegemsupporters. Deze club leeft. Volgend jaar behouden we grotendeels de ploeg, maar nemen we afscheid van kapitein Cédric Renaudin die wil stoppen op een hoogtepunt met de titel en de beker.”

“Die is moeilijk te vervangen, maar we krijgen er ook twee nieuwe goeie spelers bij en er zit nog heel wat groeimarge op onze jonge talenten. Ik reken erop dat we in tweede landelijke de top vijf mogen ambiëren. Maar eerst een afspraak met de geschiedenis: ongeslagen kampioen worden en de beker pakken.” (RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier