Basket Izegem Four strijdt mee voor titel

Rémi D’Haene. (foto RV)
Redactie KW

Basket Izegem Four kan dit seizoen kampioen worden in vierde provinciale A, maar heeft wel nog een stevig parcours af te leggen. Tot nu toe verloor het de minste wedstrijden, maar met zaterdag tegen huidig leider Lauwe en zondag tegen de nummer drie Zwevegem-Deerlijk wordt het een belangrijk weekend voor de Izegemnaren.

“Tot nu toe loopt het seizoen zeer goed voor ons. We hebben slechts éénmaal verloren, tegen Tielt in het begin van het seizoen. Het spelniveau is ook aardig, maar tegen de topploegen moeten we misschien nog iets consistenter zijn”, zegt de 21-jarige guard Rémi D’Haene uit Kachtem, die een masteropleiding biochemie en biotechnologie aan de KU Leuven volgt. “De sfeer in de ploeg is wel super. We spelen ondertussen al drie jaar samen en zijn goede vrienden, op en naast het veld. We weten allemaal van elkaar welke onze sterke en zwakkere punten zijn, en vullen elkaar goed aan.”

Intense wedstrijd

Zaterdag speelt Izegem tegen leider Lauwe. “Lauwe is een zeer sterke ploeg. In de heenronde wonnen we daar met drie punten verschil. We kennen de ploeg goed, aangezien we hen al meermaals troffen en er enkele ex-Izegemspelers zitten. Die zullen net als wij zeer gemotiveerd zijn, waardoor het waarschijnlijk een intense wedstrijd wordt. Ze wonnen vorig weekend bovendien van de voormalige leider Tielt.”

“Het zal waarschijnlijk weer een lastige en close game worden, maar ik hoop dat we uiteindelijk aan het langste eind zullen trekken. Wij hebben sterke post-spelers en ik hoop dat we daarmee het verschil kunnen maken tegen een kleinere ploeg als Lauwe. Verder zullen vooral een harde defense en hoog tempo belangrijk zijn om onze kansen te vergroten.”

Rémi hoopt met deze ploeg te promoveren naar derde provinciale. “We hebben een zeer jonge en gemotiveerde ploeg, die de laatste jaren enorm gegroeid is. Ik denk dat onze ploeg zeker sterk genoeg is om mee te draaien in derde provinciale.” (RV)

Zaterdag 2 maart om 18.30 uur: Basket Izegem Four – BT Lauwe Two.

Zondag 3 maart om 15 uur: BC Lamett Deerlijk-Zwevegem Four – Basket Izegem Four.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier