Basket Izegem Four ontvangt de leider

Redactie KW

Basket Izegem Four kan zaterdag de kloof dichten met de competitieleider in vierde provinciale A. De Izegemnaren begonnen zonder grote doelstellingen aan het seizoen, maar staan momenteel op een gedeelde tweede plaats met drie punten minder dan leider Lamett Deerlijk-Zwevegem Four, dat een wedstrijd meer speelde.

“We zijn heel tevreden over de resultaten die we dit seizoen neerzetten. Het is wel jammer van de twee geleden nederlagen”, opent vleugelspeler en kapitein Louis Vandeburie (28) uit Lendelede die service advisor is bij Mercedes Benz Torhout. “We waren zonder verwachtingen aan het seizoen begonnen, maar staan nu toch mooi in de top van het klassement.”

Zaterdag staat er een belangrijke topper gepland tegen de leider. “Ik verwacht dat de tegenstander er alles aan zal willen doen om ons opnieuw te kloppen. Verder verwacht ik een spannende match waar wij hopelijk aan het langste eind kunnen trekken. Dit keer zijn we wel voltallig en ik schat de kansen opnieuw 50-50. Bij de vorige confrontatie hadden we al een lastige match tegen Lauwe gehad de dag ervoor en misten we één van onze spelverdelers. Deze maal is hij er wel bij waardoor we een betere kans maken op de overwinning.”

Titel mogelijk

Met een wedstrijd minder gespeeld en slechts drie punten verschil kunnen de Izegemnaren dus zeker nog aanspraak maken op de titel. Veel zal daarvoor afhangen van de match van zaterdag.

“Het samenspel in onze ploeg is goed, ook naast het veld zijn we bovendien een ploeg die graag samen eens weg gaat. Als we onze vorm kunnen aanhouden denk ik dat we kunnen meedoen voor het kampioenschap dat vermoedelijk zal beslist worden op de laatste speeldag. Hiervoor moeten we nog voorbij twee sterke tegenstanders, namelijk Deerlijk-Zwevegem dit weekend en Tielt op 30 maart. Beide matchen hebben we telkens nipt verloren dus zijn we op revanche belust.” (RV)

Zaterdag 16 maart om 18 uur: Basket Izegem Four – BC Lamett Deerlijk-Zwevegem Four.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier