Avanti Brugge Two kampioen na anticlimax

Avanti Two is ietsje vroeger dan verwacht kampioen. © MD
Mark Devenyns
Mark Devenyns Basketbalmedewerker

Enkele dagen eerder dan verwacht is Avanti Brugge Two kampioen geworden.

Het scenario zag er bij voorbaat niet slecht uit en Avanti Two had zijn lot in eigen handen: twee keer winnen en de titel was binnen. De eerste opdracht was de uitgestelde partij op het veld van Wytewa Roeselare Two, de tweede zou de thuismatch tegen Delrue Oostende worden van komende zaterdag. ‘Zou’, want de Oostendenaren gaven plots forfait, waardoor die ene zege (65-77) tegen Roeselare, dat slechts 7 spelers tussen de lijnen kon brengen, volstond.

“Van een anticlimax en ontgoocheling gesproken,” verwoordt coach Dries Allemeersch het algemene gevoel. “De spelers hadden al van alles geregeld voor een apotheose in de eigen zaal en dan komt die forfait-melding als een domper op de groeiende vreugde.”

“Uiteraard blijven we blij en trots met hetgeen we gerealiseerd hebben. We zullen onze huid in de hoogste provinciale reeks duur verkopen. Jammer genoeg zal dat zonder mij zijn …” Het was al een tijdje bekend dat Avanti Brugge na dit seizoen afscheid zou nemen van Allemeersch. Hij wordt opgevolgd door Thomas Ingelbrecht, die al enkele jaren verbonden is aan de club en tot voor kort zelf tussen de lijnen stond. Hij krijgt voornamelijk de opdracht om van die Two-ploeg een vaste waarde in eerste provinciale te maken.

Voor Kristof Vandenkerckhove en Dennis Marote was dit meteen ook de laatste wedstrijd in Avanti-shirt, hoezeer ze op eigen veld enig eerbetoon verdiend hadden. Eerstgenoemde wordt volgende maand 42 en hangt de schoenen aan de wilgen na een rijkgevulde carrière, Marote stapt over naar Knokke-Heist.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier