Xander Ameys begeleidt Start to Run bij Flac Hoppeland: “Fijn om de lopers te zien evolueren”

Xander Ameys. (gf)
Anton Peene Reporter

Flac Hoppeland organiseert binnenkort weer Start to Run. Vanaf 14 september kan je tien donderdagen lang deelnemen aan de lessenreeks. Xander Ameys (25) leidt dit in goede banen.

Xander Ameys (25) is geboren en getogen in Poperinge. “Ik ben een echte Keikop”, lacht Xander. “Na mijn studies toegepaste informatica in Kortrijk ben ik nu werkzaam als web developer in Ieper. Mijn vrije tijd gaat voornamelijk naar atletiek. Ik ben al sinds het eerste leerjaar aangesloten bij Flac Hoppeland. Ook mijn zus en vader zijn sportief aangelegd. Daarnaast heb ik nog een passie voor muziek.”

Vanaf 14 september start een lessenreeks Start to Run. “Tien donderdagen lang vanaf 19.30 uur zal ik de lopers begeleiden op de stedelijk sportzone. Er wordt heel geleidelijk opgebouwd. Na de lessenreeks is het bedoeling dat iedereen in staat is om 5 km te lopen op eigen tempo. Intussen zijn er al een tiental lopers aangemeld en de inschrijvingen staan nog even open. Naast de pistetrainingen volgen ze nog een schema. Een combinatie van groepstraining en trainingen op eigen houtje.”

Dankbaarheid

“Het is altijd fijn om de mensen te zien evolueren. In de lente begeleidde ik al een lessenreeks. Dat was een schot in de roos. Ik kom nog af en toe lopers tegen, er zijn er een aantal die de loopmicrobe te pakken hebben. Het is een aangenaam publiek, de dankbaarheid is groot. De meesten komen uit Poperinge.” Naast Start To Run is Xander ook actief als loper en trainer. “Ik ben gespecialiseerd in de langere afstanden en richt me vooral op stratenlopen. De eigen Mondi Run in Poperinge is een jaarlijkse afspraak.”

Halve marathon

“Dit jaar liep ik de 14 kilometer. Ook een halve marathon heb ik al eens gelopen, voor een marathon wacht ik nog even af.” Per week loopt Xander ongeveer 30 kilometer. “Ik varieer graag tussen de piste, de natuur en op straat. In het najaar probeer ik ook nog hier en daar een wedstrijd mee te pikken en misschien zal ik een veldloop lopen in de winterperiode. Concrete plannen zijn er nog niet. Naast het lopen ben ik trainer van de jongste groepen, dat zijn de kangoeroes en de benjamins.” (API)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier