Veurnse stratenloop viert jubileum met halve marathon

Een sfeerbeeld van de start van de vorige editie. © MVO
Redactie KW

De negende editie van de Veurnse stratenloop ‘Laat Mie Moar Lopen’ op vrijdag 13 september wordt een bijzondere editie, want de vereniging bestaat tien jaar. Daarom staat er een bijkomende discipline op het programma: de halve marathon.

Wat in 2015 begon als een initiatief om mensen meer te laten bewegen is uitgegroeid tot een topevenement. “Sinds de eerste editie in 2015 ging het elk jaar crescendo met ‘Laat Mie Moar Lopen’”, zegt medeorganisator Dirk Kesteloot.

“Na negen jaar een loopparcours van 5 en 10 kilometer, beginnen we de stratenloop dit jaar met een halve marathon. Daarom hebben we een lus gebreid aan ons bestaande parcours. We lopen dit jaar door het dorp van Willem Vermandere, wiens lied Lat Mie Mo Lopen ons heeft geïnspireerd voor de naam van onze vereniging. Olympisch kampioen snelwandelen Godfried Dejonckheere zal om 18 uur op de Grote Markt het startschot van de halve marathon geven en om 19 uur geeft hij het startschot van de G-loop van 5 en 10 kilometer. Deze 72-jarige snelwandelaar woont vandaag in Hollebeke. Hij straalt nog altijd dezelfde passie uit als 32 jaar geleden toen hij als veertiger voor het laatst een olympische 50 kilometer wandelde. De Belgische records op 30 en 50 kilometer snelwandelen staan nog altijd op zijn naam.”

Samen lopen

De Kidsrun in het stadspark is gratis, en ook die start om 18 uur. De kinderen moeten zich wel inschrijven op www.LMML.be. Alle deelnemertjes krijgen een medaille.

Het is ook de bedoeling dat iederéén loopt in Veurne, en niet alleen. Samen lopen met jong en ouder, in groep, werkt stimulerend. “Het gaat om bewegen, verbinden en ambiance”, zegt Dirk Kesteloot. “Dat gevoel wordt nog versterkt door de ambiance van een unieke loop mét animatie en muziek. Naast onze vaste klanten de Rolling Notes, Otentico en de doedelzakspelers ontvangen we dit jaar Ortéke onder leiding van Aurelio Romagnanie en LX-ier onder leiding van Peter Debeir. De Veurnse slapers zijn dus al wakker.”

Iedereen kan inschrijven op www.LMML.be. De dag zelf kan je ook nog via de QR-code inschrijven. De deelnameprijs bedraagt dan 20 euro voor de G-loop, de 5 en 10 kilometer en 30 euro voor de halve marathon. Alle deelnemers ontvangen een gadget en voor de supporters en wandelaars is er randanimatie. (MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier