Tibaut Vandelannoote pakt Vlaamse titel op de 800 meter

Tibaut Vandelannoote ging in het slot nog voorbij zijn concurrent. © Johnny De Ceulaerde
Anton Peene Reporter

Tibaut Vandelannoote (AC Hoppeland) liep in Kortrijk naar de Vlaamse titel op de 800 meter. Het werd een spannende race waarin hij pas in de slotmeters voorbij Ruben Cornelus (Olympic Brugge) ging.

“Het was echt razend spannend”, geeft Tibaut toe. “Ik zette me in het begin al achter Ruben, want hij was heel sterk in Karlsruhe de week ervoor. Ik wilde hem volgen, maar hij bleef maar versnellen. Uit andere wedstrijden leerde ik dat ik de eerste 400 meter niet te snel hoef door te komen, zodat ik nog wat overhoud op het einde. Uiteindelijk zag ik dat Ruben de laatste 100 meter achter zich begon te kijken. Ik moest nog een gat van tien meter dichten, maar voelde me goed en mijn snelheid lag hoger. In de slotmeters ging ik hem nog voorbij.”

Een opsteker voor Tibaut. “De veldloopwinter verliep met ups en downs. De blessure van tijdens de zomer van vorig jaar heeft er duidelijk ingehakt. Ook de komende weken ging het niet zoals gehoopt. Ik had moeite met de hogere tempo’s. Na Karlsruhe besloot ik om mee te doen aan het VK en niet aan de start te verschijnen in Nijmegen. Het VK was tactisch en ik had het gevoel dat er een 1’49” inzat. Nu finishte ik in 1’51’’01. Dat is enkele seconden trager dan mijn persoonlijk record van 1’48”22. Ik ben vooral tevreden met de eerste plaats en zal zeker niet beginnen zweven. Er is nu weer vertrouwen voor de komende weken en ik hoop weer te groeien richting mijn niveau van twee jaar geleden.”

IFAM-meeting

“Komend weekend doe ik mee in Brussel aan de IFAM-meeting en daar loop ik weer een 800 meter. Daarna volgt een week zonder wedstrijd en nadien ga ik richting de 1.500 meter. Eind juni is er nog het BK en in juli volgt een langere stage in het Zwitserse Sankt-Moritz”, zegt de 22-jarige atleet, die vooral in Leuven traint en zijn lopen combineert met studies architectuur en design. “Ik train onder de vleugels van coach Dirk Engelen.”

Tibauts zus Talitha liep naar een persoonlijk record op de 5.000 meter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier