Saskia De Splenter gooit sterke resultaten bij masters

Saskia De Splenter. (gf)
Redactie KW

Saskia De Splenter (42) pakte de voorbije weken enkele mooie resultaten in de werpnummers. Op de Memorial Jan Pauwelyn won ze bij de masters in het discuswerpen. Eerder deed ze dat ook al tijdens de thuismeeting in Ieper, waar ze ook het hamerslingeren won.

Vorig weekend nam Saskia deel aan de interclub voor masters in Roeselare. “Ik deed er het kogelstoten en discuswerpen en werd er respectievelijk zesde en derde”, vertelt Saskia. “Normaal zou ik ook de 4×100 meter doen, maar ik kamp met een knieblessure en wilde me niet forceren. Daarom was het kogelstoten ook iets minder, want ik moest vanuit stand gooien. Ook de komende weken is het afwachten welke wedstrijden ik nog zal doen. Binnenkort volgt er een inspuiting”, vertelt de Ieperse, die al sinds het vijfde leerjaar aan atletiek doet. “Ik ben een allrounder en daarom gaat mijn voorkeur naar de meerkamp. In mijn late tienerjaren zette ik de atletiek op een lager pitje en proefde ik van andere sporten. Ik ging onder meer mountainbiken en snowboarden. Eigenlijk doe ik alle sporten graag, uitgezonderd de vechtsporten. Het was dan ook een logische keuze om verder studeren als regentaat LO.”

Drie generaties

Sinds enkele jaren is Saskia weer heel actief bij Flac. “Ik ben ook even jeugdtrainer geweest. Mijn moeder Chantal Mulleman zit in het bestuur en ook mijn vader is nog jurylid geweest. Intussen zit er al een derde generatie in de club. Zoon Jarl Van de Weghe kende enkele moeilijke jaren door blessures, maar zijn vorm zit weer in stijgende lijn. Onlangs liep hij in Izegem een mooie 11”43 op de 100 meter. We waren door het dolle heen dat hij na drie jaar weer een 100 meter kon lopen. Naast Jarl volg ik ook op de prestaties van zoon Thor op de voet. Hij basket bij de jeugd van SKT Ieper. Ook mijn man Andrès houdt van sporten, sinds enkele jaren is hij een fervent padeller. We zijn dus een sportieve familie.” (API)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier