Presto Trail Run met start en finish nabij Kasteel Wijnendale

Het organiserend bestuur met v.l.n.r.
Redactie KW

Op zaterdag 16 maart om 10 uur heeft de Presto Trail Run plaats met start en aankomst nabij het Kasteel van Wijnendale aan de Oostendestraat. De organisatie is in handen van de Ichtegemse loop- en wandelclub Presto. Inschrijven voor de unieke trail kan nog tot en met zondag 10 maart.

Drie afstanden

Er is keuze tussen drie afstanden met telkens een verschillende deelnameprijs: 7,5 km (8 euro) of 12,5 km (12 euro) of 20 km (15 euro). Het aantal deelnemers wordt tot 300 beperkt, maar de trail is nog niet volzet. Wie jonger dan 12 jaar is, kan aan een aparte Kidstrail van 500 meter deelnemen. Dat kost 3 euro. Hier zijn maximum 50 jongens en meisjes toegelaten.

“We hopen vanzelfsprekend op lekker loopweer en een grote opkomst”, zegt Presto-voorzitter Ronny Pollet. “Het parcours doet dankzij het Wijnendalebos alvast een prachtige omgeving aan. Ook het zicht op het Kasteel van Wijnendale is meer dan de moeite waard. De dag zelf bevindt het secretariaat zich in Brasserie Heuvelhof. Die horecazaak situeert zich langs de Oostendestraat nabij de genoemde historische burcht.”

Ieder een goodiebag

De loop- en wandelclub Presto Ichtegem is een onafhankelijke sportvereniging die in april 1996 werd opgericht. Het vijfkoppige bestuur bestaat uit voorzitter Ronny Pollet, secretaris Vanessa Mattheus, penningmeester Tamara Galle, technisch medewerker Freddy Casteleyn en verantwoordelijke voor de sociale media Sydney Vanden Bussche.

“Iedere deelnemer aan de Presto Trail Run ontvangt een waardevolle goodiebag”, aldus Ronny. “Per afstand is er voor de eerste drie dames en de eerste drie heren een extra prijs voorzien. Enkel bij de Kids Trail is er geen podiumceremonie. Deelnemen is het belangrijkste. Het loopplezier staat voorop.” (JS)

Inschrijven kan tot en met 10 maart via www.prestorun.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier