Podiumplek voor Björn en Julie Voet op VK veldlopen

Julie Voet (rechts) werd derde bij de senioren en eerste belofte. © BELGA
Anton Peene Reporter

Feest ten huize Voet zondagavond. Zowel vader Björn (bij de masters +45) als dochter Julie (bij de senioren en beloften) keerden met eremetaal huiswaarts van het VK in Diest.

Julie won op de lange cross van 9.070 meter brons bij de senioren en de 20-jarige Boezingse atlete van AVR werd eerste belofte. “Ik was vooral tuk op een medaille bij de senioren. Uiteindelijk werd ik negende in totaal. Ik kwam als derde Vlaamse over de meet en had 17 seconden voorsprong op de vierde. Bij de beloften zijn er sinds januari enkele tegenstanders overgestapt naar de senioren. Daardoor had ik wel verwacht dat ik – als er me niets overkwam – eerste belofte zou zijn. Het was een lastig parcours: met modder, veel bochten, een pittig bergje en een zandbak. Na de wedstrijd voelde ik het wel aan mijn voeten. Overall was het een geslaagde winter met ook nog het BK en de deelname aan het EK. De volgende wedstrijden zijn een 10 kilometer in het Franse Rijsel en de week erna in het Nederlandse Zandvoort. Ik focus nu vooral op stratenlopen en wil later dit jaar ook mijn record op de 5.000 van 16’20” verbeteren.”

Vader Björn

Ook Julies vader Björn (48) was aanwezig in Diest. Hij liep bij de masters en werd derde bij de 45+. “Ik zag Diest als voorbereiding op het zomerseizoen. Het ploeteren in de modder is minder mijn ding. Het is wel leuk dat ik op het podium mocht. Met een betere start zat er zelfs een tweede plaats in”, aldus Björn (AC Hoppeland). “Komend weekend loop ik in het Franse Arras en daarna volgt de halve marathon in Rijsel. Daarna loop ik net als Julie in Zandvoort. Ik hoop dat ik haar nog voor zal zijn. Dat wordt elk jaar moeilijker”, lacht Björn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier