Oostendenaar Michael Obasuyi verbreekt Belgisch record op de 60 meter horden: “Mik op de finale op het WK”

Elie Bacari en de Oostendaar Michael Obasuyi (rechts) op de 60 meter horden (Belga/ Jasper Jacobs) © BELGA

Michael Obasuyi verbeterde zondag tijdens het BK indooratletiek in Louvain-la-Neuve het Belgisch record op de 60 meter horden tot 7.54. Hij ging daarmee onder het 26 jaar oude record van Jonathan N’Senga. “Op het WK mik ik op de finale”, zei Obasuyi na afloop.

Tevreden was Obasuyi zondag zeker, maar ook een beetje onderkoeld. “Eerlijk gezegd houdt dat record mij niet echt bezig”, vertelde hij. “Het is internationaal dat ik wil presteren, niet in België. Maar het is natuurlijk wel cool om te kunnen zeggen dat je de snelste Belg ooit bent.”

Obasuyi heeft er niet de makkelijkste jaren opzitten. “Wat dit voor mij betekent, is dat je heel veel kan bereiken door jarenlang geduldig en hard te werken”, zegt hij. “Twee jaar geleden zat ik al vlakbij het record, maar door blessures heb ik daarna niet meer op niveau kunnen presteren. Ondertussen heb ik met mijn trainer wel een balans gevonden op training. We hebben ons erbij neergelegd dat ik niet evenveel aankan als mijn concurrenten en ik werk nu behoorlijk lichte trainingsweken af.”

Op het WK indoor in Glasgow begin maart koestert Obasuyi grote ambities. “Ik mik op de finale”, klinkt het resoluut. “Als dat niet het doel is, kan ik evengoed thuis blijven. Twee jaar geleden in Belgrado was ik al tiende, dus moet het doel nu zijn om beter te doen in Glasgow. Om de finale te halen heb ik waarschijnlijk ongeveer een chrono als vandaag nodig, al ligt het niveau tegenwoordig zodanig hoog dat het ook nog sneller kan zijn.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier