Obasuyi strandt in halve finales op 110m horden: “Gisteravond ziek geworden”

© BELGA

Michael Obasuyi heeft zich woensdagavond in het Stade de France niet kunnen plaatsen voor de finale van de 110 meter horden op de Olympische Spelen van Parijs.

In de eerste reeks van de halve finales zette onze 24-jarige landgenoot 13.36 neer, waarmee hij op de vijfde plaats eindigde. Enkel de top twee van elke reeks en de snelste twee verliezende tijden plaatsen zich voor de finale. In de reeks van Obasuyi ging de zege in 12.98 naar de Amerikaan Grant Holloway. De finale wordt donderdagavond gelopen.

Met zijn chrono deed Obasuyi vijf honderdsten beter dan in de reeksen, toen hij met 13.41 rechtstreeks naar de halve finales mocht. Zijn Belgisch record van eerder dit jaar staat op 13.20, maar daarvan kwam hij dus niet in de buurt.

“Ik sta hier met een enorm slecht gevoel. Ik ben geen atleet die graag excuses gebruikt, maar gisterenavond ben ik ziek geworden. Ik voel mij op dit moment dan ook niet goed. Ik heb de nodige medicatie genomen, geprobeerd het van mij af te zetten en er het beste van te maken. Maar het is toch moeilijk een goede race te lopen als je ziek bent. Ik voel mij vooral heel moe.”

Obasuyi kwam in het Stade de France over de streep in 13.36. Daarmee bleef hij zestien honderdsten boven het Belgische record dat hij half mei liep. “Dit was het belangrijkste moment van de voorbije jaren. Ik was er echt klaar voor, niet meteen om een medaille te pakken maar een persoonlijk record zat er echt wel in. Het is jammer, ik ben teleurgesteld”, stelde een aangeslagen Obasuyi, die voor alle zekerheid een coronatest liet afnemen maar die was negatief. “Het is waarschijnlijk iets viraals, een verkoudheid”, verduidelijkte hij. “Ik heb veel geslapen, deze middag ook. Er was ook geen adrenaline. Het was een serieuze uitdaging en ik heb mijn best gedaan. Maar ik ben helemaal kapot.” Forfait geven was evenwel geen optie, voegde hij er nog aan toe. “Het is een enorme gemiste kans. Als ik mij fris voel, gaat het zeker een stuk harder.”