Nieuwe atletiekpiste in Sport Vlaanderen officieel ingelopen: “Het is echt een toprealisatie”

Woensdag werd de nieuwe piste in Sport Vlaanderen in Assebroek officieel ingelopen. © ACR
Redactie KW

De atletiekpiste op de site van Sport Vlaanderen in Assebroek is helemaal vernieuwd. De piste kreeg een moderne, kwaliteitsvolle Mondo-toplaag zoals in het Koning Boudewijnstadion en Heusden-Zolder en is hiermee geschikt voor topwedstrijden op het hoogste niveau.

Ook andere atletiekdisciplines zoals de spring- en werpnummers met uitzondering van het hamerslingeren kunnen rekenen op een vernieuwde infrastructuur. De werkzaamheden hebben ongeveer 2,3 miljoen euro gekost. Brugge kreeg 1,4 miljoen subsidie van Sport Vlaanderen. De vernieuwing van de piste na bijna 35 jaar is het resultaat van een samenwerking tussen Sport Vlaanderen, Stad Brugge en atletiekvereniging Olympic Brugge die instond voor het technische aspect. “We hebben de voorbije tien maanden heel wat moeten regelen om onze trainingen op een aanvaardbaar niveau te laten plaatsvinden. Met dank aan Beernem dat we daar terecht konden”, klinkt Ludo Van de Sande van OB.

Tijdens de officiële opening waren de Olympiërs Alexander Doom, Rani Vincke en Timothy Herman aanwezig en zagen dat het goed was. Zo zijn er op en naast de piste alle nutsvoorzieningen. “Het is echt een toprealisatie. Er is water aan het verspringen en de steeple, er is overal elektriciteit. Met een vingerknip kunnen we tevens de looprichting in functie van de wind omdraaien. We gaan onze werking nu terug opnemen als voorheen. Dus naar een niveau hoger.”

Naast OB maken ook ABAV, de Joggingclub Brugge, het Triatlon Brugge Team en Sodibrug als andere verenigingen gebruik van de piste. Tom Kuystermans van Sodibrug: “Dit is een knappe verwezenlijking. Voordien vielen veel atleten geblesseerd uit omdat de piste versleten was. Het groepsgevoel was tijdens de werkzaamheden ook wat weg omdat we meer verspreid trainden. Nu hopen we om terug extra mensen te kunnen aantrekken. En hen aanzetten om te lopen zodat we atleten van allerlei niveau en leeftijd, alsook uit diverse sociale groepen kunnen samenbrengen. Dit lukt beter bij zo’n nieuwe piste.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier