Michael Obasuyi stoot op 110 meter horden rechtstreeks door naar halve finales: “Maar ik kan beter”

Michael Obasuyi (midden) tijdens de race (Belga/Jasper Jacobs) © JASPER JACOBS

Michael Obasuyi heeft zich zondagmiddag in het Stade de France op de Olympische Spelen in Parijs rechtstreeks geplaatst voor de halve finales van de 110 meter horden. En toch was hij niet helemaal tevreden. “Ik ga onder mijn voeten krijgen van de coach”, zei hij na afloop.

Obasuyi klokte in de tweede van vijf reeksen 13’41”, goed voor een mooie derde plaats (op acht lopers) in zijn heat. Dat volstond net voor een rechtstreekse plaats in de halve finales, voorbehouden voor de top drie in elke reeks (en de drie beste verliezende tijden). De uitgeschakelde lopers stroomden allemaal door naar de herkansingen.

De herkansingen staan dinsdag (10 uur 50) op het programma, de halve finales volgen woensdag (19 uur 05). De finale is donderdag (21 uur 45) voorzien.

De 24-jarige Obasuyi heeft op de 110 meter horden een persoonlijk record van 13’20”, dat van dit jaar dateert. Dat is tevens het Belgische record.

Kan beter

De start was goed bij Obasuyi, daarna werd hij nonchalant. “Ik kreeg iets te veel vertrouwen toen ik voelde dat het binnen was na mijn sterke start”, vertelt hij. “De enige taak was kwalificeren en dat is gelukt, dus ‘job done’, maar ik ga wel onder mijn voeten krijgen van de coach. Het was helemaal niet de bedoeling om op reserve te lopen.”

In de halve finales zal het woensdag veel sneller moeten dan zijn 13.41. “De bedoeling is om daar mijn Belgisch record van 13.20 te evenaren”, benadrukt Obasuyi. “Ik ben er klaar voor. Meer dan klaar zelfs. De finale halen is hier voor mij niet het einddoel, maar het minimumdoel. Er is echt heel veel mogelijk.”

Tot woensdag probeert Obasuyi vooral te rusten. “Er is weinig luxe in het olympisch dorp, waardoor ik het niet makkelijk heb om uitgerust te geraken, maar ik doe mijn best”, klinkt het.

Lees meer over: