Hermes Club Oostende brengt eigen jogging en prestatieloop

Aan de Hermesloop neemt uit de eigen club een groep deel onder leiding van Michel Wynsberghe die vooral straatlopen en marathons doet. © ACR
Redactie KW

Op vrijdag 30 augustus organiseert HCO opnieuw een Hermesloop, die deel uitmaakt van het Movement Running criterium 2024. “Vorig jaar hadden we ongeveer 200 deelnemers en we hopen om telkens beter te doen”, aldus de organisatoren.

Het Movement Running criterium ging in maart in Oostende en omstreken met diverse loopwedstrijden van start. Na de Hermesloop zijn er nog twee organisaties voorzien: de Olvo Mariakerke-loop (13 september) en de Olgo run in Oostende (4 oktober). De Hermesloop bestaat uit een jogging (5 kilometer) of een wedstrijdloop (10 kilometer), met start om 19 uur. Voor de jongste deelnemers is er vanaf 18.15 uur een jeugdloop van 400 of 800 meter. “De Kidsrun heeft op de piste van het Jozef Verhellestadion plaats. Uit veiligheidsoverwegingen en voor de kinderen blijft het leuk om eens op de piste te lopen”, weet Carl Degraeve van Hermes Club Oostende. “De prestatie- of stratenloop van 10 kilometer doet twee keer het parcours van de 5 kilometer aan.”

Na de start en een lus op de piste zelf lopen de deelnemers door de poort aan de achterkant richting Stene naar de Vrije Basisschool Sint-Andreas en door het dorp naar De Schorre. Daar wordt de buitenkant van het sportpark aangedaan om nabij de kinderboerderij af te slaan richting Stene dorp om dan langs de Steensedijk opnieuw de piste te bereiken. Voor wie 10 kilometer doet is er daar een bevoorrading voorzien.

Jeugd doen sporten

“De insteek van Movement is dat ze iedereen aan het sporten willen krijgen. Vooral de jeugd. Vandaar dat het tot en met 16 jaar gratis is om deel te nemen. Wij als een atletiekclub richten ons iets meer op de competitielopers. Er is een groep onder leiding van Michel Wynsberghe die vooral straatlopen en marathons doet. De Hermesloop is hen op het lijf geschreven.”

Bij HCO hopen ze daarnaast op de deelname van enkele sterke lopers uit andere clubs. “Zodat onze lokale mensen wat tegenstand hebben.” (ACR)

Info: www.movementvzw.com/hermesloop

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier