Hermes Atletiekclub bestaat 75 jaar: “Onze club groeit en bloeit”

Voorzitter Marc Goethals, Danny Vercruysse, Giebe Algoet, Helena Ponette, Rosika Verberckt, Julien Vaernewijck en Ludo Van De Sande. © FRO
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Na enkele magere jaren is Hermes Atletiekclub weer op kruissnelheid gekomen. De nieuwjaarsreceptie werd door bijna 200 enthousiaste atletiekfans bijgewoond. In zijn toespraak benadrukte voorzitter Marc Goethals het succes van de club.

“Na moeilijke coronatijden heeft onze club zich goed herpakt. De outdoor accommodatie met nieuwe piste kon in gebruik genomen worden en ook de indoorhal betekende een verrijking voor de clubwerking. Bij guur weer kan professioneel doorgewerkt worden aan fysiek en techniek. Mede door het uitstekende werk van de trainers is het aantal leden in Oostende en in Jabbeke toegenomen. Onze eerste indoormeeting, de Fisher-Berg meeting, was een groot succes, mede dankzij de inzet van coördinatoren Bram Mignauw en Dirk Van Duyfhuys”, aldus de voorzitter.

Rijke oogst

“De jeugd presteerde verdienstelijk in de provinciale kampioenschappen. Het was lang geleden dat Hermes zo’n rijke oogst binnenhaalde op het BK: tien podiumplaatsen en twee titels bij de masters, vijf podiumplaatsen en twee titels bij de juniores-seniores. Onze Helena Ponette liep een nieuw Belgisch record met de Belgian Cheetah’s op het EK. Er volgde nog een Belgische titel bij de juniores en twee Belgische beloftenrecords op de 300 en 600 meter”, vervolgt Goethals.

Een grote groep Hermes-atleten ontving een wedstrijd-T-shirt.
Een grote groep Hermes-atleten ontving een wedstrijd-T-shirt. © FRO

“Straks komen de interclubkampioenschappen eraan, in een nieuw kleedje met per categorie één wedstrijd met gemengde teams. De titelstrijd voor de masters wordt een thuismatch, begin juni. Dat moet een succes worden! Hermes groeit en bloeit!”, klinkt het.

Viering

De volgende atleten werden gevierd als wedstrijdatleet met een officieel Hermes t-shirt: Victoria Bevernage, Fien Janssens, Cléo Van Driessche en Mayenne Moerman (categorie jeugd), Marie-Lou Warnier, Jason Van Den Bon, Riyan Mertens, Robbe Van den Bergh, Thomas Adriaensen, Zyta Becu, Charlotte Van Laethem, Martha Mylle, Maité Maes, Eline Brissinck, Johan Michiels, Koenraad Vanhove, Martine Jacqueloot, Nel Van Damme en Michel Wynsberghe (categorie disciplinegroepen).

Dubbele verrassing

Als slot van de prijsuitdeling zorgden de mensen van de provincie nog voor een dubbele verrassing. Giebe Algoet (brons op het BK hoogspringen) en Helena Ponette (drie nationale titels, nieuw Belgisch record met 4 x 400 meter en vierde op EK) werden gehuldigd door de afgevaardigden van de provincie als West-Vlaamse atleten van het jaar. Uiteraard was dat een mooie afsluiter voor aanvang van de receptie met bubbels, frisdrank, hapjes en hamburgers.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier