Helena Ponette verwacht spannende olympische finale van 4×400 meter: “Niveau van alle teams ligt dicht bij elkaar”

Helena Ponette hier in actie tijdens de halve finale. © Belga

Net als drie jaar geleden in Tokio konden de Belgian Cheetahs zich ook in Parijs kwalificeren voor de olympische finale van de 4×400 meter. Bij de Belgische aflossingsvrouwen overheerste dan ook een gevoel van trots na hun reeks, waarin ze als vierde eindigden in een tijd waarmee ze werden opgevist.

Slotloopster Helena Ponette uit Oostende moest de kwalificatie over de streep trekken. Het was in de slotfase even schrikken toen Ponette het evenwicht leek te verliezen na een contact met de Franse slotloopster Amandine Brossier, die haar aan de binnenkant voorbijging. “Voor mij was daar geen gat. Ik begrijp niet hoe ze er nog is tussen geraakt”, vertelde Ponette, die door het contact “helemaal uit balans was”.

Gelukkig voor de Cheetahs volstond hun chrono (3:24.92) om naar de finale van zaterdagavond (21u14) te mogen. Ponette verwacht een spannende race. “Het niveau van alle teams ligt heel dicht bij elkaar. Het wordt heel tactisch en het zal ook snel gaan. We zullen alles moeten geven om mee te zijn. Maar in een finale is alles mogelijk. Ik denk dat het heel spannend zal worden.”