Helena Ponette pakt bronzen plak met Belgian Cheetahs op de 4x400m van het EK atletiek

Helena Ponette. © BELGA

Het Belgische estafetteteam op de 4×400 meter bij de vrouwen heeft woensdag een bronzen medaille veroverd op het EK atletiek in Rome. De Belgische vrouwen finishten in een seizoensbeste van 3:22.95. Het goud ging naar Nederland (3:22.39), voor Ierland (3:22.71).

Naomi Van den Broeck, Imke Vervaet, Cynthia Bolingo en slotloopster Helena Ponette liepen een hele race goed vooraan, en konden finaal Italië (3:23.40), Frankrijk (3:23.77) en Polen (3:23.91) nipt achter zich houden.

Het is voor de Belgische vrouwen de eerste medaille op een internationaal kampioenschap. Op de voorbije twee EK’s (in 2018 in Berlijn en in 2022 in München) strandden ze telkens nog op een ondankbare vierde plaats.

Dinsdagvoormiddag liepen de Cheetahs in hun reeks 3:25.16. Hun Belgisch record bedraagt 3:22.12.

De medaille van de Cheetahs is de vierde voor de Belgische delegatie in Rome. Eerder veroverden Alexander Doom (400 meter) en Nafi Thiam (zevenkamp) goud. Noor Vidts (zevenkamp) was goed voor brons.