Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili

Ook dit jaar staan er weer jeugdreeksen op het programma. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Zondag staat de zesde editie van de Franco Belge Run op de kalender in Wervik. Het is een unieke wedstrijd die over de landsgrens heen gaat en bovendien voor het goede doel georganiseerd wordt.

“Dit is een organisatie van het comité Dwars Door Wervik met mensen van Athloo Wervik”, verduidelijkt Kristof Vandamme. “Momenteel zitten we al boven de 300 voorinschrijvingen en de dag zelf kan je ook nog inschrijven. We hopen de kaap van de 500 deelnemers te ronden.”

Parkili

“De omloop is 5 kilometer lang waarvan de helft in Wervik en de helft in Wervicq-Sud (Fr.) loopt met de Leie als ‘blauwe’ draad. Ondertussen vonden de Fransen al aardig de weg naar onze loopwedstrijd.

Ren voor beweging, ren voor hoop! Deze editie van onze loopwedstrijd is gewijd aan Parkili vzw, een organisatie die zich inzet voor parkinsonpatiënten.

Beweging

“We kwamen bij Parkili terecht via onze hoofdsponsor Stijn Poot. De vzw Parkili.be wil het welzijn verbeteren van personen met de ziekte van Parkinson en hun omgeving. Dat doen we door samen in beweging te komen, sensibiliseringsacties op touw te zetten en elkaar te stimuleren om dromen waar te maken.”

“Een van de belangrijkste aspecten voor mensen met parkinson is om in beweging te blijven. Met jouw deelname steun je niet alleen dit belangrijke doel, maar je helpt ook bij het bevorderen van actieve en gezonde levensstijlen voor zij die dit het meest nodig hebben.”

“Laten we samen rennen, niet alleen voor onszelf, maar voor anderen. VZW Parkili.be bundelt de krachten van patiënten, zorgverleners, familie en vrienden. Samen vormen we een sterk platform dat mensen in beweging zet en ideeën omzet in acties.”

Programma

Het programma ziet er als volgt uit. Om 9 uur start van de jeugdreeksen, 200 meter: jongens (A) en meisjes (B) geboren in 2016 en 2017 en jonger; 500 meter: jongens (C) en meisjes (D) geboren in 2014 en 2015; 1.000 meter: jongens (E) en meisjes (F) geboren in 2012 en 2013.

Afhankelijk van het aantal deelnemers starten jongens en meisjes samen. Nadien zal wel een apart klassement opgemaakt worden. De prijsuitreiking van de jeugdreeksen (eerste 3 jongens/meisjes per reeks) volgt meteen na de aankomst van de laatste reeks. Om 9.30 uur start de 5 km en om 10.30 uur de 10 km.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier