Filiep Vanhonacker en Ann-Sophie Duyck winnen zevende Eilandloop in Harelbeke

Filiep Vanhonacker won de Eilandloop. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Meer dan 100 lopers trotseerden vrijdagavond de zwoele temperaturen tijdens de zevende Eilandloop in Harelbeke. Dit is meteen de vijfde wedstrijd van het Harelbeeks loopcriterium.

Om klokslag 20 uur gingen aan café Stador de 10,2 en 5,1 kilometer van start. Filiep Vanhonacker koos al vlug het ruime sop. De atleet van AZW hield halfweg zijn dichtste achtervolger Jason Lefever al op bijna 1 minuut. Voor eigen publiek bouwde Vanhonacker zijn voorsprong nog uit tot 2 minuten om te finishen in 33’34. Lefever eindigde in 35’30 als tweede voor Arne Seurinck die het podium vervolledigde.

Ann-Sophie wint bij vrouwen

Bij de dames domineerde Ann-Sophie Duyck van start tot finish. De Hulstse overschreed de meet na 41’02. Op ruime afstand werd Lien Soete tweede voor de kort daarop volgende Deerlijkse Els Decottenier, die mee het podium op mocht.

Op de 5,1 kilometer kregen we de tweede zege van de dag voor AZW. Kortrijkzaan Tim Vandevelde duldde geen enkele tegenstand. Hij hield Bart Wittouck op indrukwekkende wijze af. Wout Acke werd knap derde.

Bij de dames was het triatlete Joke D’haeyere die de lakens uitdeelde. De atlete uit Bavikhove won voor Eveline Demeulemeester en Rihana Decraene.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier