Elena De Maré (KAVR) droomt van podium

Elena De Maré. (foto FD)
Redactie KW

Op 7-jarige leeftijd trok de nu 13-jarige Elena De Maré al naar de jeugdtrainingen van de Koninklijke Atletiek Vrienden Roeselare. Enkel het coronajaar 2021 zorgde voor een onderbreking, maar daarna wou zij het sporten met haar vriendinnen voor geen goud missen.

“Ik beleef echt heel veel plezier aan de trainingen en het is heel leuk om met mijn boezemvriendin Julie te kunnen sporten. Vroeger was ik niet zo competitief, maar met mijn deelnames aan de Beker van Vlaanderen en de Rubens Cup heb ik de smaak wel te pakken gekregen”, aldus de Roeselaarse atlete.

Beetje stress

“Voor de wedstrijd van de Beker van Vlaanderen had ik wel een beetje stress. Ik werd achtste in 21”85 op de 150 meter spurt en eindigde als zevende in het verspringen met een sprong van 4m04. Een nieuw PR en daar was ik heel blij mee”, vertelt de leerlinge van het eerste jaar Latijn van Instituut Heilige Kindsheid Ardooie.

“In de toekomst zou ik wel eens graag op het podium willen staan. Dat is echt mijn doel voor de zomermeetings. Misschien moet ik toch wel eens in een boekje mijn prestaties noteren, want voorlopig heb ik dat niet bijgehouden. Ik rekende een beetje op de trainer om te weten te komen of ik een nieuwe beste prestatie had neergezet”, lacht Elena.

Ook in jeugdkoor

“Naast atletiek zit ik in het jeugdkoor van de Bosmolens in Izegem. Zingen doe ik heel graag en het is een zeer toffe groep. Daarnaast ben ik thuis heel veel bezig met mijn dieren. Ik woon op de Kortekeer in Roeselare en dat is een beetje het platteland. Wij hebben een paard, koeien, schapen, konijnen, kippen en een haan, een kat en een hond! Later zou ik graag dierenarts worden, want dat lijkt mij een leuk beroep. Maar eerst graag eens op het podium staan”, knipoogt Elena De Maré. (FD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier