Bruggeling Pihilip Milanov naar de Olympische Spelen

Philip Milanov kan voor de tweede keer naar de Olympische Spelen. (foto ACR)
Redactie KW

De Internationale Atletiekfederatie World Athletics heeft dinsdag de definitieve olympische ranking bekendgemaakt. Voor dertien Belgen is dat goed nieuws en ook voor Philip Milanov. Hij mag zich in het discuswerpen opmaken voor Parijs.

De 32-jarige Bruggeling die sinds enkele jaren uitkomt voor de atletiekclub in het Meetjesland won het voorbije weekend op het Belgisch kampioenschap in Brussel voor de veertiende keer op rij het discuswerpen met 62,09 meter. Milanov nam in 2016 een eerste keer deel aan de Spelen in Rio de Janeiro. Daar plaatste hij zich met zijn beste poging van 62,68 nipt voor de finale. In de finale stootte hij met 62,22 iets minder ver en eindigde hij op een negende plaats.

Ook Helena Ponette (24) mag naar Parijs voor de 400 meter. Zij liep het voorbije weekend in het Koning Boudewijnstadion naar de Belgische titel op die afstand in 51”88. De Oostendse stond voor die prestatie reeds goed geplaatst voor Parijs en kreeg hiervoor nu dus ook zekerheid. Met de Belgian Cheetahs, de 4×400 meter aflossingsploeg, was de atlete van Hermes Club Oostende reeds eerder gekwalificeerd voor de komende Spelen. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier