Alexander Doom loopt zondag voor plek in finale 400 meter

Alexander Doom. © BELGA

Op de derde dag van het EK atletiek in Rome komen zondag twaalf Belgen in actie. De halve marathon is het eerste nummer op de agenda (9u00). Dorian Boulvin, Simon Debognies en Michael Somers, die binnenkort deelneemt aan de Olympische Spelen, vertegenwoordigen ons land bij de mannen. Een half uur later komen Juliette Thomas en olympisch deelneemster Hanne Verbruggen in actie.

Om 11u35 is het de beurt aan Thomas Carmoy in de kwalificaties van het hoogspringen. Om zich te plaatsen moet de 24-jarige Henegouwer, die zijn ticket voor Parijs al op zak heeft, minstens over 2m28.

Vervolgens verschijnt Paulien Cockuyt, die hersteld is van een kruisbandblessure, aan de meet in de prekwalificaties van de 400 meter hordelopen. Daarin moet ze minstens de dertiende plek veroveren wil ze zich plaatsen voor de halve finales.

Vanaf 20u30 verschijnen met Alexander Doom, Jonathan Sacoor en Dylan Borlée drie Belgen aan de start van de halve finales van de 400 meter. Alle drie maken ze de kans op de finale van maandag, die voorbehouden is voor de top twee en de twee beste derdes uit de drie reeksen.

Tot slot gaan Rani Rosius en Delphine Nkansa om iets na 21u00 op zoek naar een ticket voor de finale van de 100 meter, die rond 23u00 wordt gelopen. Beide sprintsters overleefden de kwalificaties, maar beginnen niet in een favorietenrol aan de halve finales.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier