Zwaantjes Roller Club succesvol op BK

Voor Zwaantjes Roller Club was het BK piste in eigen huis een voltreffer. (foto ACR)
Redactie KW

Het Belgisch kampioenschap skeeleren op de piste en de weg in Zandvoorde en Wilsele is voor de Zwaantjes Roller Club een voltreffer geworden. De club kon vijf kampioenen en 74 medailles vieren.

Zwaantjes Roller Club behaalde veertig procent van de medailles die zaterdag in de eigen club op het BK konden worden verdiend, en 19 van de 62 te verdienen titels. Na de wedstrijden op de weg vielen vijf algemeen kampioenen te vieren: Siebe Deceuninck (pupillen), Jinthe Proot (scholieren), David Lowyck (liefhebbers), Fran Vanhoutte en Indra Médard bij de senioren.

Wat ongelegen

Indra Médard kende al een goede seizoenstart in het skeeleren, met een paar podiumplaatsen op de Europacups, zowel in Portugal als Duitsland. Geen Bart Swings in Zandvoorde. Wel Jason Suttels. “We komen beiden uit trainingskamp in Portugal, waar we dagelijks samen hebben getraind. Dan weet je een beetje waar je staat”, vindt Indra. “Jason was die week op skeelers sterker dan ik. Het belangrijkste komt halfweg juli. Het EK, hier op eigen piste. We zitten nu in een zwaar trainingsblok. Dit BK viel daarom misschien wat ongelegen, maar het is de bedoeling om nog een maand hard te trainen en dan richting het EK af te bouwen, zodat ik fit ben.”

Schaatstraining

Fran Vanhoutte had na het schaatsseizoen iets meer tijd dan Indra. “Ik deed niet mee aan het WK sprint. Indra wel, zij het voor hem aan het WK allround. Ik heb wel een goede rustperiode en tijd kunnen nemen om de skeelers aan te trekken. De 200 en de 1.000 meter op de piste heb ik kunnen winnen. In de puntenkoers verliep het iets stroever. De voorbije tien dagen was ik met mijn schaatsteam op trainingskamp. Het was best wel zwaar. Ik voelde het aan de benen, dat ik niet helemaal fris zat. Ik heb alles gegeven en toch nog een mooie twee plaats kunnen bemachtigen. Dat maakte de dag compleet.”

Ook voor Fran vormt het EK het hoofddoel.

“Ik hoop tegen dan, net als tijdens de voorafgaande Europacup, in topvorm te zijn. Het is altijd mooi om voor eigen publiek te kunnen koersen.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier