Zeilduo Lefebvre-Heuninck valt na tweede dag op Olympische Spelen terug naar vijftiende plek in 49er FX-klasse

© BELGA
Redactie KW

Zeilers Yannick Lefebvre en Jan Heuninck zijn maandag van de dertiende naar een gedeelde vijftiende plek gezakt in de 49er FX-klasse op de Olympische Spelen in Parijs. Daarmee ligt het Belgische duo niet op koers voor de medalrace, die voorbehouden is voor de top tien aan het einde van de twaalf reguliere regatta’s.

Lefebvre en Heuninck begonnen met twee vijftiende plekken aan de tweede dag van het olympisch zeiltoernooi, maar eindigden met een zevende plaats toch op een positieve noot. Omdat het slechtste resultaat niet wordt meegerekend in het klassement, hebben Lefebvre en Heuninck 61 punten aan het einde van de tweede dag. Daarmee delen ze de vijftiende plek samen met de Australiërs Jim Colley en Shaun Connor.

De Nieuw-Zeelandse heren Isaac McHardie en William McKenzie sloten na de eerste ook de tweede dag af als leiders met veertien punten. De Ieren Robert Dickson en Sean Waddilove (19 ptn) en de Spanjaarden Diego Botin le Chever en Florian Trittel Paul (28 ptn) bezetten plekken twee en drie.

Er vinden in totaal twaalf regatta’s plaats aan de kust van Marseille. Na elke regatta worden punten toegekend op basis van de volgorde aan de finish. De tien boten met de minste punten aan het einde van de twaalf regatta’s kwalificeren zich voor de medalrace. Die medalrace, die komende donderdag (1 augustus) op het programma staat, levert dubbele punten op.

De 35-jarige Lefebvre nam al eens eerder deel aan de Olympische Spelen. In Rio in 2016 eindigde hij samen met Tom Pelsmaekers op een zeventiende plek. De 24-jarige Heuninck beleeft in Parijs zijn vuurdoop op de Spelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier