Weekend Warriors spelen zonder te trainen

Barbara (onder, tweede van links) is een van de bezielers van de Weekend Warriors. (gf)
Redactie KW

Sinds kort is er in nationale drie van het damesrugby een fonkelnieuwe ploeg: Weekend Warriors. Dit is een entente tussen Rugbyclub Curtrycke, Dendermonde Rugby Club en Rugby Club Leuven. Een van de bezielers is de Kortrijkse Barbara Ottevaere.

“Het idee is ontstaan na afloop van vorig seizoen op een beachrugbytornooi”, legt Barbara (41) het ontstaan van de ploeg uit. “Daar loop je heel wat oud-speelsters tegen het lijf. Toen polste ik samen met Katrijn De Zutter of er nog geïnteresseerden waren die naast hun werk en het opvoeden van hun kinderen interesse hadden in een wekelijkse wedstrijd rugby zonder training. Het klinkt een beetje raar, niet trainen en toch wedstrijden spelen, maar wedstrijden zijn altijd het leukst. We hebben mensen die in ploegenstelsel werken, in de zorgsector… dan is trainen niet altijd mogelijk. Het is heel laagdrempelig, je hoeft geen commitment aan te gaan. We kunnen ons privéleven goed combineren en je speelt met leeftijdsgenoten. We zijn tussen de 30 en 45 jaar. Vroeger werd een weekendje weg met de familie onderbroken met een wedstrijd. Dan laat je je familie in de steek natuurlijk. We zijn met 35 speelsters, maar als we met 15 naar een wedstrijd gaan is dat voldoende. Dus is niet altijd op de afspraak zijn geen enkel probleem. De enige voorwaarde is dat je vroeger al competitie speelde. De diehards van vroeger zijn op de afspraak. De enige schrik die er inzit is dat we ons zouden blesseren. Dat is iets wat we nu niet meer willen.”

Zwangerschap

“Ikzelf speelde vanaf 18-jarige leeftijd bij Gent, waar ik 15 jaar zou blijven. Daarna passeerden 7 jaar Curtrycke. Tot vorig jaar was dat op het hoogste niveau. Ik geef nu ook training aan de U14 bij Curtrycke waar ook mijn dochtertje Roxane (12) actief is. Zij heeft nu de smaak te pakken. Ze is sinds twee jaar verkocht. Ik heb ook nog een zoon Boris (11) die voetbalt en nog een dochtertje Babette (6) die turnt.”

“We hopen met dit idee speelsters ook na hun zwangerschap terug naar het rugbyveld te lokken”, besluit Barbara, beroepshalve laboverantwoordelijke. (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier