Vierde Kust Trail Run in Oostende: 450 deelnemers in de gietende regen

Gezamenlijke start van de Kust Trail Run. © FRO

Zaterdag had in Oostende de vierde Kust Trail Run plaats met ongeveer 450 deelnemers. ‘s Morgens gingen meer dan 200 renners van start in de Kust Trail Race, voor de mountainbike (20 en 40km) en de E-bike rit (25-45km). Na de middag, vertrokken om 14.00 uur nog eens meer dan 240 lopers voor een afstand van 6,5 – 14 of 21km.

Op de 20 km ging de zege naar Sophie Levecke en Steven Dumoulin. Op de 40km werden Grace Verbeke en Thomas Chamon als winnaars gevierd. Goud op de E-bike was er voor Peter Defreyne en Rinus Verhelle.

Podium Dames 21km RUN met Daniëlle Deley (3de), Annelies Demuynck (1ste) en Itske Loomans (2de).© FRO

De regen was de grote spelbreker voor de loopwedstrijden. Ann-Sofie Dewulf en Ewout Vandorpe waren de snelsten op de 6,5km. Virginie Deleau en Pieter Berbe liepen het snelst de 14km uit en de favorieten op de lange afstand, Annelies Demuynck en Wouter Decock, losten de verwachtingen volledig in op de 21km. Birgit Wauters en Kevin Vanhovels wonnen de combi: 40km fietsen/21km lopen.