U14 jongens Durf en Win Koekelare aan het feest

Bovenaan v.l.n.r coach Wannes Pollentier, Lewis Hamiaux, Stan De Zutter (met een foto van Xander Dewilde), Ilano Rigole en Jeppe Huygebaert. Onderaan Xiryano Vanparys en Ian Couwelier. (foto Jan Vanhecke)
Redactie KW

De U14 jongens van Durf en Win Koekelare zijn de nieuwe krachtbalkampioenen. Het kende, ondanks de hagelbuien en het modderige veld, geen moeite met Sint-Michiels en na een 17-5-zege mochten de kurken knallen.

Coach Wannes Pollentier is dan ook heel trots op zijn team, dat dit seizoen ongeslagen bleef: “De sterkte van mijn team is dat ze heel mooi samenspelen en voor elkaar door het vuur gaan. Ze spelen echt wel op een mooi tempo en ik heb enkele goede werpers die echt wel ver gooien voor hun leeftijd: zo zie ik geregeld worpen van 17 meter, wat toch wel heel straf is, hoor.”

“De positieve vibes worden ook gevoed door de ouders die telkens massaal aanwezig zijn en ons team naar de overwinning schreeuwen. Maar het seizoen zit er nog niet op. We willen volop voor de dubbel gaan. Na een gunstige loting nemen onze jongens het in de kwartfinale op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Snellegem en het tweede geklasseerde Menen.”

“Vorig seizoen stonden enkele van onze spelertjes al in de finale van de beker bij de U12, toen er nipt verloren werd van Buggenhout (18-21). Voor de spelers was dit een unieke ervaring waarbij ze, overmand door stress, de wedstrijd verloren. Maar mijn jongens hebben intussen heel wat ervaring opgedaan zodat we nu nog volop voor de kers op de taart gaan.”

Fanionteam

Ook voorzitter Bart Pollentier is een tevreden man. “We zijn een bloeiende club en zitten echt wel in op onze jeugd. Zo hebben we maar liefst zeven jeugdploegen die in de wekelijkse competitie aantreden. Daarnaast zijn we ook op de instaptornooien aanwezig. Ik wil dan ook onze vrijwilligers, trainers en coaches bedanken voor wat ze doen voor onze club.”

“Ten slotte nog dit: met ons fanionteam beleven we een prachtig seizoen. Zo is een plaats in de top vijf nog mogelijk en dat geeft natuurlijk een boost aan onze spelers. En een van onze damesteams staat in poleposition om de titel binnen te halen. Dan kan je als voorzitter enkel maar tevreden zijn!” besluit Bart. (JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier