Brys en Van Zandweghe vertrokken met hun status als de te kloppen favoriet en vertolkten die rol vlekkeloos, al moesten ze wel heel diep gaan. Beide Belgen werden immers fel bedreigd door de Chinezen Sun - Fan, brons op het WK 2017, en de Polen Mikolajczewski - Kowalski, die nog vierde waren op het WK 2017.

Na een rustige eerste 500 meter nam het Gents-Brugs duo het heft in handen. De Chinezen roeiden zich in een helse achtervolging compleet in de vernieling. De Polen drongen wel fel aan maar moesten zich uiteindelijk nog reppen om de verwoed sprintende Porugezen Fraga - Costa van het zilver af te houden.

De zege van Niels Van Zandweghe en Tim Brys kwam echter niet meer in gevaar, zodat onze landgenoten, World Cup-Winnaars in 2018, nu ook het nieuwe seizoen als World Cup-leiders mogen aanvatten.

(Belga)

Brys en Van Zandweghe vertrokken met hun status als de te kloppen favoriet en vertolkten die rol vlekkeloos, al moesten ze wel heel diep gaan. Beide Belgen werden immers fel bedreigd door de Chinezen Sun - Fan, brons op het WK 2017, en de Polen Mikolajczewski - Kowalski, die nog vierde waren op het WK 2017.Na een rustige eerste 500 meter nam het Gents-Brugs duo het heft in handen. De Chinezen roeiden zich in een helse achtervolging compleet in de vernieling. De Polen drongen wel fel aan maar moesten zich uiteindelijk nog reppen om de verwoed sprintende Porugezen Fraga - Costa van het zilver af te houden. De zege van Niels Van Zandweghe en Tim Brys kwam echter niet meer in gevaar, zodat onze landgenoten, World Cup-Winnaars in 2018, nu ook het nieuwe seizoen als World Cup-leiders mogen aanvatten.(Belga)