Tibo (13) mag naar WK padel U14 in Paraguay: “Verrast door de uitnodiging”

Tibo Vandenabeele: “Ik wil ervaring opdoen en me amuseren.” © (foto SBR)
Stefaan Bogaerts
Stefaan Bogaerts Medewerker KW

De 13-jarige Tibo Vandenabeele uit Passendale, die is aangesloten bij TP Rumbeke Academy, is geselecteerd voor het wereldkampioenschap padel U14 in Paraguay, dat plaatsheeft van 13 tot 18 november.

“Drie jaar geleden ben ik bij TC Rumbeke gestart met padel”, vertelt Tibo. “Aanvankelijk speelde ik enkel met mijn ouders, maar naarmate mijn progressie ben ik ook lessen gaan volgen in de TP Rumbeke Academy. Vorig jaar vierde ik mijn debuut als competitiespeler in een interclub bij de juniores. Dat bleef niet zonder succes, want het eigen tornooi in Rumbeke won ik bij de heren P200. In een categorie hoger verloor ik nipt de finale in Pittem maar kreeg ik van overal felicitaties voor mijn prestaties.”

Verrassing

Dat bleef ook bij de bondsinstanties niet onopgemerkt, want algauw volgden uitnodigingen voor nationale trainingen in Gent. “Daar trainde ik bij de U14 en in de zomer volgde ook een specifieke stage in Wilrijk met fysieke testen erbovenop. Daar heb ik uiteindelijk de bondscoaches kunnen overtuigen. Toch was ik verrast dat er plots een uitnodiging in de brievenbus stak voor het WK padel in Paraguay. Dat vindt plaats halfweg november, dus volledig buiten de schoolvakantie. Vooraleer in te stemmen had ik dus het fiat nodig van het Klein Seminarie waar ik de richting moderne talen/wiskunde volg. Uiteindelijk bleek dit geen probleem te zijn en steunen ze mij volledig.”

“Mijn ambitie is om ervaring op te doen en mij ondertussen ook te amuseren. We zien wel waar ik uiteindelijk zal eindigen. Als voorbereiding train ik nu nog bij mijn eigen club bij mijn trainers Maarten Casteleyn, Maarten Defour en Pieter Degroote op woensdag en donderdag. In Gent train ik soms in de weekends en op maandag”, besluit Tibo.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier