Thierry Neuville komt naar ‘comeback rally’ in Boezinge: “Voor een speciale acte de présence”

Thierry Neuville is momenteel WK-leider. © IMAGO/IPA Sport
Redactie KW

Een groep Boezingse ondernemers haalt de rally terug naar hun dorp uit verlangen naar het volksfeest van weleer. Met Thierry Neuville lossen ze nu hun eerste grote naam.

Het dorp Boezinge verloor enkele jaren geleden ‘hun’ kick-off van de rally van Ieper, maar een groep van lokale ondernemers zorgt voor een verrassende comeback op woensdag 19 juni. Ze willen ook het toenmalige volksfeest in de marge van de rally terugbrengen en beloofden grote namen. De eerste is nu bekend: Thierry Neuville.

“We wisten hem te strikken voor een speciale présence”, zegt Laurens Kinget (32), organisator en CEO van rekrutering- en selectiekantoor Noel Franklin. “We namen het initiatief om dit evenement te sponsoren en slagen er nu in om Neuville te halen. De meervoudig vicewereldkampioen en huidige WK-leider zal het publiek verrassen met zijn aanwezigheid en bijdragen aan het langverwachte volksfeest.”

Braadworsten

De nieuwe rally wordt gedoopt tot Noël Franklin Shakedown en moet op woensdagavond opnieuw duizenden mensen naar het dorp halen, zoals tijdens de rallyhoogdagen van weleer. “Het samenbrengen van mensen zit in ons DNA. Niet alleen door mensen te begeleiden naar een eerste of volgende job, maar ook door het organiseren van ware volksfeesten”, stelt marketingmanager Lynn Nachtergaele.

De organisatie gebeurt in samenwerking met dertien lokale bedrijven. Ook de plaatselijke verenigingen springen weer op de kar om hun kas te spijzen. Zo zal de Landelijke Gilde opnieuw braadworsten verkopen op verschillende plaatsen in het dorp.

Goede test

“In Boezinge wordt de shakedown weer georganiseerd voor alle deelnemers van de Rally van Ieper”, verklaarde Alain Penasse, directeur van de Rally van Ieper, eerder. “De shakedown wordt een goede test met het oog op de volgende dagen van de rally.”

Ruim 85 van de ingeschreven deelnemers hebben aangegeven de Noël Franklin Shakedown te rijden. Neuville zal vanaf 19 uur te gast zijn om fans te begroeten en collega’s aan te moedigen. Op donderdag 20 juni is het dan de beurt aan Neuville zelf om zijn racepak aan te trekken in Nieuwkerke. De meest succesvolle Belgische rallyrijder ooit zal zijn fans verwennen met enkele runs aan het stuur van de Hyundai i20 N Rally2 van BMA. Een project dat mogelijk werd gemaakt door SKT en Ardeca. (TP)