Team Fischer neemt in eigen stad deel aan de Oostende Beachrun

Team Fischer. Een deel maakt zich op voor de Beach Run in Oostende. © ACR
Redactie KW

Vrijdag 19 juli houdt het Loopcriterium van de Kust halt in Oostende met de Beachrun. Een zomerse strandloop van 5 of 10 kilometer.

Voor de jongsten is er een gratis ouder-kind loop van 1 kilometer. Die formule is gratis en start om 19 uur op het sportstrand langs de Koning Boudewijnpromenade.

Een half uur later, om 19.30 uur, begint daar de strandjogging (5 km) of een prestatieloop (10 km). Afhankelijk van de afstand loop je één of twee ronden. Het gaat richting Mariakerke-Raversijde, waar men exact na 2,5 km het keerpunt ter hoogte van de Dorpsstraat bereikt. Aankomen of doorlopen voor een tweede ronde doe je via een korte strook zachter strand vlakbij het terras van de surfclub.

Trainen

Klassementslopers dienen vier loopwedstrijden te doen om punten te sprokkelen voor het criterium. Bij Team Fischer uit Oostende zijn atleten in voorbereiding voor de Beachrun in eigen stad. “Er zijn dames die binnen het criterium wedstrijden zullen uitpikken”, weet coach Benny Fischer. “In Oostende zullen wij met meer lopers zijn.”

Op dinsdag houdt Team Fischer overigens een training op de piste of doen ze hoogtemeters nabij de Spionkop in Wenduine. Maandelijks is er een lange groepsloop tot 25 km. “Op donderdag lopen we in twee groepen. Eén groep aan 10 kilometer per uur. Voor de andere groep gaat het iets trager. Zij het altijd voor tien kilometer. We hebben zo’n tien trajecten die we kunnen doen. We trekken afhankelijk van het weer ook veel naar het strand of de dijk.”

Meer leden

Ondertussen is het aantal lopers bij Team Fischer stelselmatig aan het groeien. “We kunnen voor de groepslopen telkens op een mooie opkomst rekenen. En die strandloop vind ik sowieso een goede training, vergelijkbaar met een crosstraining tijdens de winter. Daar word je sterker van.”

Team Fischer trekt eind dit jaar nog naar de marathon in Valencia. (ACR)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier