TC Bachten De Kupe en Kim Clijsters Academy overwegen samenwerking

Een grote groep spelers en ouders van spelers van Tennisclub Bachten De Kupe, trok voor een dag naar de Kim Clijsters Academy. Het werd een sportieve, leerrijke ervaring voor iedereen. © MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Tennisclub Bachten De Kupe Veurne sloot het jaar af met een uitstap naar Bree. Negentien kinderen van de tennisclub namen er deel aan de Kidstoer in de tennisclub.

Voorzitter Patrick Vanbecelaere van TC Bachten De Kupe, was een van de begeleiders die meetrok naar Bree. “We moesten al heel vroeg, om 8.30 uur in Bree zijn, want onze 19 jonge leden speelden dan wedstrijdjes of kregen training onder leiding van hun coaches. We waren in Bree voor een hele dag met 43 enthousiaste ouders en kinderen, onder wie ook onze burgemeester met zijn gezin. De kinderen genoten met volle teugen van deze buitengewone ervaring.”

“Onze hoofdtrainer Sidney Robeiro en Carl Maes, de bekende hoofdcoach van de Kim Clijsters Academy, namen het initiatief voor dit evenement en leidden alles in goede banen. Sidney Robeiro heeft overigens nog zijn stage gedaan in de Kim Clijsters Academy (KCA) en kent hierdoor Carl Maes goed. Bij problemen omtrent organisatie en coaching in onze Tennisschool gaat hij geregeld bij hem te rade. Zo is het initiatief ontstaan om met onze club eens naar Bree op bezoek te gaan en daar de sfeer te snuiven, trainingen te volgen en onze kinderen aan de Kidstoer te laten deelnemen.”

Indoor tennishal

“Zowel de kinderen als de ouders hebben deze dag als zeer positief ervaren”, vertelt Patrick. “Een aantal van hen bleef de dag ervoor of erna ter plaatse slapen. Het is ook de bedoeling om in de toekomst af en toe samen te werken met KCA, zoals kinderen een week op stage laten gaan, een coach van hen die bij ons lessen komt geven…

Als bestuur hadden we een uurtje de kans om samen te zitten met Carl Maes, die ons zijn visie verduidelijkte. We bespraken vooral waarmee we als we een indoor bouwen rekening moeten houden, maar ook hoe zij de tennisschool organiseren, uitbouwen en verder optimaliseren, welke de pijnpunten zijn… Voor ons was dit alles zeer leerrijk. Wij hebben de aanwezigheid van onze burgemeester ook als een positieve schouderklop ervaren. In Bree was men verrast dat een burgemeester deze inspanning deed. We sloten de geslaagde dag af met een pastalunch met de volledige groep.”

“Het was leerrijk om zowel met de tennisinfrastructuur als de lesmethodiek van de gerenommeerde Kim Clijsters Academy kennis te maken”, vond ook burgemeester Peter Roose. “Als ouder is het leuk om je kinderen met veel enthousiasme te zien sporten. Ik heb uit de gesprekken met Carl Maes vernomen dat zij open staan voor een vorm van samenwerking met de Veurnse tennisschool. Het is nu aan de club om dit idee te koesteren en verder uit te werken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier